"Det betyder rigtig meget for mig at komme til EM, ligesom jeg naturligvis ser frem til at prøve mig selv af på en stor scene med de bedste spillere i Danmark," siger Tobias Kolding. Privatfoto

Tobias fra Stenløse skal til EM i amerikansk fodbold: "Jeg er stolt over at repræsentere Danmark"

18-årige Tobias Kolding fra Stenløse har pakket tasken og sat kursen mod Bologna i Italien, hvor han med det danske U19-landshold jagter succes ved EM-slutrunden

Af
Kenneth Tanzer

"Jeg glæder mig bare helt vildt. Jeg er også klar - både fysisk og mentalt."

18-årige Tobias Kolding fra Stenløse kan ikke vente med at komme til Italien, hvor han i selskab med det danske U19-landshold skal en tur til Bologna for at deltage i U19-EM i amerikansk fodbold.

"Jeg er meget stolt over at få muligheden for at repræsentere mit land og trække i de rød-hvide farver. Det betyder rigtig meget for mig, ligesom jeg naturligvis ser frem til at prøve mig selv af på en stor scene med de bedste spillere i Danmark," siger Tobias Kolding.

Vejen til slutrunden i Bologna, der i øvrigt afvikles fra den 29. juli til den 5. august, har dog ikke været nem for det lokale talent, som til daglig optræder i klubben Frederikssund Oaks.

Krævende vej

"Nej, det har været en lang og krævende vej for at nå hertil. Der har i løbet af de seneste tolv måneder været mange udtagelser, som skulle klares, men nu sidder jeg med flybilletten i hånden, og det er fantastisk," siger Tobias Kolding til Lokalavisen Egedal.

"Der har i løbet af de seneste tolv måneder været mange udtagelser, som skulle klares, men nu sidder jeg med flybilletten i hånden, og det er fantastisk," siger Tobias Kolding. Privatfoto

En del af forberedelserne var sidste års "Nordiske mesterskaber", som blev spillet i Sverige. Turneringen blev dog ikke en rød-hvid succes, da alle kampe blev tabt. Siden har der været træningscamps med først 90 spillere og senest med 62 spillere. Nu har landstræneren langt og længe fundet frem til sin 45 mands store trup, der snart drager mod Bologna i til Italien.

Udtaget på ny position

Og udtagelsen er faktisk ret iøjnefaldende, da Tobias Kolding efter eget ønske har skiftet position fra offensive lineman til full-back. Nu er han skiftet igen efter landstrænerens ønske til defensive lineman (DL).

"Defensive lineman er faktisk ikke noget, som jeg har spillet på landsholdet, jeg har kun ganske lidt spillet det på klubholdet i Frederikssund Oaks. Det er dog den position, som jeg er blevet udtaget på i denne omgang," siger Tobias Kolding, der tidligere har repræsenteret det danske U17-landshold.

Nu hedder fremtiden den store scene i Bologna - først skridt mod Tobias Koldings helt store drøm.

"Jeg drømmer selvfølgelig om at blive professionel fodboldspiller en dag. Jeg ville elske at kunne leve af min hobby," siger han.

Publiceret 15 July 2019 05:54