I 13 år har Annette Ahlmann betjent Jyllinges Kvickly-kunder i

I 13 år har Annette Ahlmann betjent Jyllinges Kvickly-kunder i "Kasse 4". Her har hun taget midlertidigt plads i kassen - et sted, som hun kalder sit andet hjem, men også et sted hun drømmer om at vende tilbage til. Foto: KT

Fra Kvicklys Kasse 4 til kræftpatient: "Jeg vil gøre alt for at snyde døden"

60-årige Annette Ahlmann fra Jyllinge har fået konstateret lungekræft. Nu taler hun ud om sygdommen, sin elskede arbejdsplads og mødet med stjernen Mikkel Hansen

Af
Kenneth Tanzer

Mandag den 12. november 2018.

En skelsættende rædselsdato for den 60-årige Jyllinge-dame Annette Ahlmann.

Det var nemlig dagen, hvor hun på hospitalet fik overbragt den chokerende besked: "Du har lungekræft".

"Jeg kan tydeligt huske min første tanke. Er jeg færdig nu, og hvad skal der ske med mig. Jeg var ganske enkelt i chok. Tankerne fløj rundt i hovedet på mig. Jeg tænkte på min familie, mit arbejde - ja jeg tænkte bare en hel masse," siger Annette Ahlmann, der i første omgang gik til lægen, da hun hostede en del.

"Jeg røg også videre til en røntgenundersøgelse, og til sidst fik jeg en besked fra min læge, der konstaterede, at der var "noget på lungerne". Jeg tog tilbage til hospitalet, hvor jeg så fik beskeden. Jeg har røget en del, men ellers har jeg altid været sund og rask," siger hun.

"Det har været meget svært for mig at undvære mit arbejde i Kvickly Jyllinge. Jeg har været der i 13 år, hvor jeg både har arbejdet i delikatessen og siddet i Kasse 4. Det er et sted, hvor jeg er omgivet af dejlige kollegaer, chefer og kunder. Jeg kalder det ofte for mit andet hjem," siger Annette Ahlmann. Foto: KT

Lokalavisen Egedal har fået lov til at møde hende til en snak om hendes nuværende og intense kamp mod kræft.

En kamp, som allerede dagen efter beskeden på hospitalet, rev hende væk fra sit andet hjem - Kvickly Jyllinge.

Mit andet hjem

"Ja, jeg blev sygemeldt den 13. november, og jeg har været væk lige siden. Det har været meget svært for mig at undvære mit arbejde i Kvickly Jyllinge. Jeg har været der i 13 år, hvor jeg både har arbejdet i delikatessen og siddet i Kasse 4. Det er et sted, hvor jeg er omgivet af dejlige kollegaer, chefer og kunder. Jeg kalder det ofte for mit andet hjem, for det føles virkelig som et hjem for mig. Jeg har en mor, en bror og en søster, men jeg har ingen børn selv, så det sted er faktisk som mit hjertebarn. Jeg kan ikke takke nok for den støtte, som jeg får fra Kvickly Jyllinge - ikke mindst fra varehuschef Benjamin Knudsen, administrationschef Jørgen Guldbrand og min tidligere chef Niels Hansen. Det er unikt," siger Annette Ahlmann.

Næsten dagligt er hun i kontakt med sin arbejdsplads, og hvis drømme kan blive til virkelighed, så vender hun tilbage til "Kasse 4".

Afgørende scanning

"Jeg savner dem alle, så jeg håber rigtig meget, at jeg kan komme tilbage. Om det kan lade sig gøre, ved jeg ikke endnu," siger hun og drejer samtalen over på det kommende møde med hospitalet.

"I slutningen af denne måned skal jeg til en ny scanning for at se, om behandlingen har hjulpet. Den kan give mig en indikation på, hvordan det ser ud fremadrettet," siger Annette Ahlmann.

Hvordan lever du med frygten i det her forløb?

"Jeg ved jo godt, at døden kan være der. Jeg har jo en kræftsygdom, men jeg vil gerne vente med at tage stilling til livets store spørgsmål, før jeg har været til den næste scanning. Først derefter kan jeg ligesom møde mine tanker til det hele, men jeg vil da gøre alt for at snyde døden."

Annette Ahlmann fik for nylig mulighed for at møde sit idol, den danske håndboldstjerne Mikkel Hansen. Her ses de to sammen. Privatfoto

Annette Ahlmann fik for nylig mulighed for at møde sit idol, den danske håndboldstjerne Mikkel Hansen. Her ses de to sammen. Privatfoto

Annette Ahlmann lægger ikke skjul på, at den daglige fysiske kamp tærer på kræfterne.

"Det har været og er hårdt. Jeg har fået seks kemo-behandlinger og ti stråle-behandlinger siden november. Det har taget hårdt på kroppen, og mellem jul og nytår måtte jeg også indlægges, da kroppen manglede salt. Nu går det egentlig okay. Jeg får ikke længere kemo, men stråle-behandlingen i hovedet skal hjælpe forebyggende," siger hun og udbryder tørt:

"Det er sgu noget skidt."

Annette Ahlmann pakker ikke noget ind, og hun gør en dyd ud af at bevare sin humoristiske sans.

"Ja, der skal være plads til lidt fis og ballade. Det hele må ikke blive for kedeligt," lyder det fra Annette Ahlmann.

I byen med Mikkel

Kedeligt var det bestemt heller ikke, da hun for nylig fik mulighed for at møde sit idol, den danske håndboldstjerne Mikkel Hansen.

"Det var kæmpe stort. Benjamin (knudsen, varehuschef i Kvickly Jyllinge, red) inviterede mig ind til kampen Danmark mod Chile i Royal Arena. Det var en oplevelse, men da han via varehuschefen i Kvickly Stenløse måske kunne skaffe mig et møde med Mikkel Hansen, så var jeg helt solgt. Det lykkedes så for nylig til MH Camp i Greve. Jeg havde min mor med, og jeg tror vi snakkede med ham i ti minutter om alt fra hans familie til hans karriere. Han gav mig også tre trøjer med autograf på, og i det hele taget var han bare helt nede på jorden, og det var bare en super dag, som Kvickly havde arrangeret for mig. Igen en fantastisk gestus. Det fik smilet frem," siger Annette Ahlmann, som høster rosende ord fra sin chef i Kvickly Jyllinge, Benjamin Knudsen.

"Annettes sygdom har naturligvis berørt os alle i butikken. Vi vil gøre alt for at støtte hende, for hun er ikke bare en god kollega og en flittig medarbejder. Hun er også en skøn person, der altid er glad, taknemmelig og ydmyg. Hendes positive humør smitter af," siger den lokale varehuschef.

Publiceret 16 July 2019 05:53