”Det var en drøm, der gik i opfyldelse. En helt fantastisk følelse for os alle at vinde EM,

”Det var en drøm, der gik i opfyldelse. En helt fantastisk følelse for os alle at vinde EM," siger Smørum-talentet Natacha Høst Husted. Foto: EGA

Golfpiger snupper historisk EM-guld: To Smørum-profiler med til den store triumf

17-årige Natacha Høst Husted samt træneren Anders Danielsen fra Smørum Golfklub havde en afgørende rolle, da Danmark for første gang kunne vinde EM for pigehold i Spanien

Den lokale elitespiller Natacha Høst Husted fra Smørum Golfklub var en af de seks piger på det danske pigelandshold, der for nylig besejrede værtsnationen Spanien på den svære skov- og linkslignende golfbane Parador de El Saler nær Valencia.

Bag de seks piger stod en anden Smørum-profil, nemlig Anders Danielsen, som foruden at være træner i Smørum også er landsholdstræner hos DGU.

"Lige nu er jeg helt udbrændt, så den står på Netflix og Viaplay, men jeg skal nok selvtræne lidt i denne uge, før jeg i weekenden skal spille turnering i Mølleåen," siger Natacha Høst Husted, der tirsdag blev hyldet i Smørum Golfklub. Foto: Frank Undall

”Det var en drøm, der gik i opfyldelse. En helt fantastisk følelse for os alle at vinde EM, og også ret fantastisk efter turneringen at gå i parade fra hotellet til det sted, hvor vi fik gallamiddag. Lige nu er jeg helt udbrændt, så den står på Netflix og Viaplay, men jeg skal nok selvtræne lidt i denne uge, før jeg i weekenden skal spille turnering i Mølleåen. Næste internationale opgave er British Girls i Skotland”, siger Natacha Høst Husted, som om få dage fylder 18 år.

Det er efterhånden sædvane at opleve internationale golfsejre til danske drenge og herrer. Men vi skal helt tilbage til 2012 for at finde en bronzemedalje til et dansk juniorpigehold. Til gengæld er Smørum utroligt leveringsdygtig i begge køn af unge golfspillere, som kan gøre sig på højt internationalt niveau.

”Vi sætter juniorerne i klubben højt, og vi arbejder konstant på at gøre de bedste af spillerne klar til internationale karrierer. Vi ønsker fra Smørum Golfklub hele pigeholdet til lykke med den historiske sejr," siger golfdirektør Keld Østergaard Christensen og fortsætter:

Særlig stolthed

"For os er lykønskningen givet med særlig stolthed, fordi netop Natacha Høst Husted og Anders Danielsen udgør en central del af hele den DNA, som Smørum Golfklub er gennemsyret af. Gode eksempler på, at vores strategi lykkes, er Nanna Koerstz Madsen og Emily K. Pedersen, som begge spiller på den amerikanske kvindetur LPGA."

Natacha Høst Husted viser stolt guldmedaljen frem. Foto: Frank Undall

Natacha Høst Husted viser stolt guldmedaljen frem. Foto: Frank Undall

For Natacha Høst Husted, som i parentes bemærket også er regerende Danmarksmester, er det planen, at fremtiden skal indeholde en professionel karriere som golfspiller.

Netop de to klubkammerater, Nanna og Emily, er i den sammenhæng gode forbilleder, som Natacha også kan trække erfaring fra.

Publiceret 17 July 2019 09:22