"Det er ærgerligt, at vi bliver nødt til at udsætte vores tidsplan, fordi regeringen ikke har fået en aftale på plads med kommunerne inden sommerferien", siger Karsten Søndergaard (V). Arkivfoto.

Borgmester: Ærgerligt, at valg udskyder budgetproces

På grund af folketingsvalget skal kommunernes budget først indgives 5. november

Af
Finn Due Larsen

Egedal Forhandlingen mellem regeringen og kommunerne om rammerne for kommunernes økonomi 2020 blev udsat på grund af folketingsvalget. Det får konsekvenser for budgetprocessen kommunerne, også Egedal.

Under normale omstændigheder forhandler regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) rammerne på plads for kommunernes økonomi inden sommerferien.

Men på grund af folketingsvalget 5. juni og den efterfølgende periode inden der blev dannet en ny regering, blev forhandlingerne udsat til efter sommerferien. Økonomiaftalen forventes derfor først på plads i starten af september.

Normalt skal de kommunale budgetter for det kommende år være godkendt i byrådet senest den 15. oktober. I år er fristen blevet udsat til den 5. november.

Det er borgmester Karsten Søndergaard (V) ikke tilfreds med.

Afhængig af aftale

" Det er ærgerligt, at vi bliver nødt til at udsætte vores tidsplan, fordi regeringen ikke har fået en aftale på plads med kommunerne inden sommerferien", siger han.

" I en kommune bestemmer vi selvfølgelig mange ting selv, men bliver også påvirket af de rammer, som der aftales fra centralt hold. Derfor er vi afhængige af, at den samlede aftale om kommunernes økonomi falder på plads snart".

Fra administrationens side har man i god tid inden sommerferien fået styr på forberedelserne til de lokale budgetforhandlinger, siger kommunaldirektør Christine Brochdorf:

"Så nu venter vi kun på indholdet af aftalen mellem KL og regeringen."

FAKTA

Vigtige datoer for processen omkring budgettet:

18. september: Byrådet holder budgetseminar

19. september - 1. oktober: Høringsperiode, hvor borgerne har mulighed for at kommentere prioriteringsforslag og budgetnotater.

24. september: Borgermøde om budget 2020.

30. september: Byrådet holder igen budgetseminar.

9. oktober: Byrådet førstebehandler budget 2020.

5. november: Byrådet andebehandler og godkender budget 2020.

Publiceret 09 August 2019 07:00