Man kan tilmelde sig som indsamler på: tilmeld.redbarnet.dk. Det tager cirka tre timer at samle ind, og hver indsamler bidrager typisk med cirka 1.000 kroner, oplyser Red Barnet. Foto: Anne-Mette Dam Thane/Red Barnet

Man kan tilmelde sig som indsamler på: tilmeld.redbarnet.dk. Det tager cirka tre timer at samle ind, og hver indsamler bidrager typisk med cirka 1.000 kroner, oplyser Red Barnet. Foto: Anne-Mette Dam Thane/Red Barnet

Red Barnet søger indsamlere i Egedal

I år har indsamlingen fokus på mobninger og krænkelser af unge på nettet

Egedal Søndag den 1. september samler Red Barnet ind ved den årlige landsindsamling, og i år har indsamlingen særligt fokus på kampen mod mobning og krænkelser blandt børn og unge på nettet.

Men for at det kan lade sig gøre, er der brug for indsamlere. Derfor efterlyser Red Barnet frivillige i Egedal og omegn.

Baggrunden er, at børn og unge hver eneste dag bliver udsat for mobning på nettet. Nogle gange går det helt galt, når meget private og dybt krænkende billeder og videoer bliver delt.

1 ud af 10 unge i Danmark er blevet mobbet på nettet inden for de seneste par måneder. I Egedal kommune svarer det til, at ca. 600 unge mellem 9 og 18 år inden for de seneste par måneder f.eks. har fået grimme beskeder på Facebook eller har delt pinlige billeder på nettet uden tilladelse. For nogle af de børn, det går ud over, kan det give ar på sjælen – og særligt et digitalt overgreb kan føles som et overgreb uden udløbsdato, fordi billederne kan blive ved at dukke op, skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

"Vi bliver alt for ofte kontaktet af unge, som er fortvivlede og bange, fordi de er blevet krænket på nettet. De fortæller om en hverdag fyldt med frygt og søvnløse nætter. Nætter, hvor de græder sig i søvn og er bange for, hvad morgendagen bringer af kommentarer både i skolegården og på sociale medier. Det er bl.a. de børn og unge, vi gerne vil hjælpe ved årets landsindsamling, så vi ikke får generationer med ar på sjælen, fordi de ikke kan få hjælp til deres bekymringer og ubehagelige oplevelser på nettet", siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen.

Pengene fra årets landsindsamling går bl.a. til det forebyggende arbejde med krænkelser af børn og unge online og til Red Barnets arbejde for de børn og unge, der allerede er blevet mobbet eller krænket, og som har brug for hjælp.

Man kan tilmelde sig som indsamler på hjemmesiden tilmeld.redbarnet.dk.

due

Publiceret 12 August 2019 07:00