Helle, Frida og Kim Madsen glæder sig igen i år til at være en del af det hyggelige fællesskab med de andre frivillige på Jyllinge Festival. Foto: Mette Døllner

Helle, Frida og Kim Madsen glæder sig igen i år til at være en del af det hyggelige fællesskab med de andre frivillige på Jyllinge Festival. Foto: Mette Døllner

Frivilig familie på Jyllinge Festival: 'Vi kan lide at være en del af den by vi bor i'

Fællesskab, nærvær og sjove oplevelser er ord der går igen, når familien Madsen skal forklare, hvorfor de i år kan fejre fem års jubilæum som frivillige på Jyllinge Festival

Af
Mette Døllner

Jyllinge “Det er sjovere at deltage som frivillig og være med til at gøre en forskel!”

Ordene kommer fra 18-årige Frida Madsen, der er datter af Helle og Kim Madsen fra Jyllinge, og hun kan slet ikke forestille sig ‘kun’ at være med som gæst, når Jyllinge Festival for sjette gang den 16.-17. august igen slår dørene op til den lokale musikfestival.

Alle tre er de en del af ‘Madsen Dynastiet’, der sammen med Kims bror og voksne søn hvert år hiver mange timer ud af kalenderen for at støtte op om et lokalt initiativ, der har samlet byen.

“Vi kan godt lide at være en del af det, vi bor i, og vi havde en idé om, at vi ikke ville ende som en soveby, hvor vi går på arbejde og kommer hjem og gemmer os bag hækken. Så da jeg så et opslag om, at der manglede frivillige til Jyllinge Festival, gik Kim med på det, og Frida tvangsindlagde vi simpelthen", siger Helle Madsen, der slet ikke kan undvære det frivillige arbejde, der både byder på sjove oplevelser og nye bekendtskaber.

Frida Madsen var på det tidspunkt 13 år, men for hende var der ikke noget usædvanligt i familiens fritidsinteresse, for her har der altid været tradition for at engagere sig i lokalsamfundet. Gennem det meste af sin barndom har hun sammen med sin mor og far således tidligere været en aktiv del af Gundsø Amatør Scene, hvor de i mange år har været med i egnsspillene.

Alle kan bidrage

Frida Madsen kan i år ikke lægge lige så meget arbejde som tidligere på festivalen, da hendes nye fritidsjob denne sommer har lagt beslag på mange af døgnets timer. Men nogle vagter bliver det alligevel til, for hun mener, det er vigtigt at bidrage:

“En af grundene til, at jeg gik med i det var, at jeg er så træt af, at folk hele tiden siger, at de unge ikke gør noget. De siger, at de unge sidder og ryger i centret, eller kører for stærkt eller gør noget, de ikke må. På festivalen bliver det prioriteret mere og mere, at der skal være noget for de unge, og jeg kan høre, at mine venner taler om at tage på Jyllingefestival på en positiv måde. Og så er det også det her med, at alle kan bidrage. Man behøver ikke at være god på en bestemt måde. Man kan godt være virkelig langsomtgående og stadigvæk kunne samle affald.”

Kim Madsen har boet i Jyllinge siden 1980, og han synes, at indbyggerne generelt er gode til at hjælpe hinanden. Det oplevede han særligt efter stormen Bodil, hvor byen støttede op om de familier, der blev ramt af oversvømmelser. Men også den lokale opbakning til musikfestivalen, der på få år har haft vokseværk, gør ham stolt:

“Det startede som en havefest, men det er bare blevet større og større, og det har samlet byen helt vildt meget. Der er en fantastisk positiv stemning både blandt de frivillige og blandt gæsterne, og vi kan kun anbefale, at andre melder sig som frivillige, for man lærer en masse mennesker at kende, og det giver et fællesskab som er sjovt i sådan et lille samfund.”

Publiceret 13 August 2019 05:00