ØFCs U11-drenge kunne juble med pokalen efter den flotte sejr ved Kronborg Cup 2019. Foto: Peter Aagård Warming.

ØFCs U11-drenge kunne juble med pokalen efter den flotte sejr ved Kronborg Cup 2019. Foto: Peter Aagård Warming.

Helt til tops i Kronborg Cup: Ølstykke-drenge snuppede pokalen

Ølstykke FC's årgang 2009-mandskab viste klassen og trak det længste strå i finalen mod svenske Helsingborg

Tyve U11-drenge (årgang 2009) fra Ølstykke FC samt otte trænere/ledere stillede fredag aften til indmarch foran slottet Kronborg i Helsingør.

Med base i Hornbæk blev der efterfølgende lørdag og søndag spillet kampe for de to hold i B- og C-rækken. Og det gik rigtig godt.

Mens C-holdet havde to sejre og tre nederlag, havde B-holdet lutter sejre og gik hele vejen til finalen, hvor de mødte et stærkt spillende hold fra Helsingborg.

Der var chancer til begge hold, men de danske drenge var mest koldblodige og vandt kampen efter hård fight og en flot hjørnesparkskombination, der overlistede svenskerne og sikrede sejren på 1-0. Det var en flok meget glade, men også trætte drenge, der derefter fik overrakt guldmedaljer og en stor pokal.

”Det var første gang drengene skulle spille turnering i 8-mands fodbold, så vi var meget spændte på, hvordan det ville gå. Begge hold havde rigtig gode kampe og spillede generelt flot fodbold," siger ØFC-cheftræner Michael Lindegaard og fortsætter:

Social succes

”Vi blev ramt af et voldsomt skybrud om lørdagen. Turneringen i Hornbæk blev derfor stoppet om eftermiddagen, så søndag var noget kaotisk, da de aflyste kampe fra lørdag blev rykket til søndag. Begge vores hold nåede heldigvis at spille færdig lørdag, inden vi måtte flygte ud i bilerne og tilbage på skolen, hvor vi boede.”

Michael Lindegaard understreger, at turens sociale formål også blev indfriet.

”Stævnet med overnatning var også en kæmpe social succes med plads til leg, hygge og en masse sjov. Det giver et fantastisk sammenhold mellem spillere, trænerteam og forældre, som kan bruges videre frem mod alle efterårets kampe. At vi også klarer os godt sportsligt, er bare perfekt," siger Michael Lindegaard."

Publiceret 14 August 2019 10:13