"Jeg elsker tennis. Det er min drøm, og derfor bruger jeg også næsten alle mine vågne timer på at blive bedre, så jeg kan opnå så gode resultater som overhovedet muligt," siger Samuel Taboul, der nu drager på et stort tennis-eventyr til New Zealand. Arkivfoto

Samuel fra Ølstykke drager på stort tennis-eventyr i New Zealand

Samuel Taboul fra Ølstykke Tennisklub skal nu prøve talentet af på Wilson Tennis Academy i New Zealand

Af
Kenneth Tanzer

16-årige Samuel Taboul fra Ølstykke sætter kursen mod New Zealand for at udleve sin store tennis-drøm.

"Samuel blev i sidste uge optaget på en skole i Auckland i New Zealand. Her skal han sideløbende med skolen (Howick College, red) spille på Wilson Tennis Academy og i øvrigt bo hos en rigtig tennis-familie hvor, faderen tidligere har været professionel træner," siger en stolt Baruch Taboul, der er far til Samuel.

Tilbage i marts mødte Lokalavisen Egedal det unge tennis-talent, der skød året i gang med at blive indendørs Sjællandsmester for U/18, ligesom han spillede sig ind i top-30 over landets bedste U18-tennisspillere.

"Det er fint, men det er ikke en placering, hvor jeg kan tillade mig at være alt for tilfreds. Stiller jeg mig tilfreds med en placering i top-30, så kommer jeg ikke videre. Det kan blive bedre. Min målsætning og drøm hedder top-10, og hvis jeg skal opnå det, så nytter det ikke at hvile på laurbærrene," sagde han dengang til Lokalavisen Egedal.

Samuel Taboul ses her i en træningskamp i juli i Bat Yam, Israel. Privatfoto

Samuel Taboul ses her i en træningskamp i juli i Bat Yam, Israel. Privatfoto

Og den unge mand har bestemt heller ikke ligget på den lade side. Drømmen om et highschool-scholarship i USA er siden blevet muligt, men Samuel og hans familie valgte i sidste ende at vende tommelfingeren nedad.

Sagde nej til USA

"Samuel blev endelig optaget på én af de bedste skoler i USA inden for sport, men det lovede scholarship blev mindre, ligesom vores andel blev alt for stor. Derfor endte vi med at springe fra. Nu får han i stedet chancen for at komme til New Zealand," siger Baruch Taboul, der ser frem til sønnens år på den anden side af kloden.

"Det bliver en stor og lærerig udfordring. Vi satser på, at Samuel får et godt år og kommer moden hjem," siger Baruch Taboul, som understreger, at Samuel forventes at ligge på en cirka 25. plads i Danmark under 18 år efter sidste uges sejr i 2. division for Ølstykke Tennisklubs førstehold.

Publiceret 14 August 2019 06:39