Jette Tjørnelund.

Jette Tjørnelund.

Læserbrev: Venstre: Roskilde kommune skal dække ekstraudgifter for digestop

Jette Tjørnelund, gruppeformand for Venstre i Roskilde Byråd

DEBAT Standsning af digearbejdet har sat familierne i Jyllinge Nordmark på pinebænken både i forhold til den kommende stormsæson og de økonomiske konsekvenser.

Venstre mener, at Roskilde kommune fuldt skal dække ekstra entreprenøromkostninger på ca 1,8 mio. kr ved standsning af digeprojektet i Jyllinge Nordmark.

Det er et forslag vi vil fremsætte i de kommende budgetforhandlinger. Det vil være et lille plaster på såret for den usikre situation som beboerne uforvarende er havnet i.

Kommunen er dybt involveret i projektet. Kommunen har stået for udbud af digeprojektet, sørget for den juridiske rådgivning og er samtidig som myndighed ansvarlig for den VVM tilladelse, der blev givet af byrådet i efteråret 2018.

Det nystiftede digelag og familierne i Jyllinge Nordmark har naturligvis lænet sig tæt op af kommunens vurdering, da man nikkede til at igangsætte arbejdet for at blive klar til stormsæsonen 2019/2020: Det var ikke sandsynligt at klager over byrådets VVM-tilladelse ville kunne standse arbejdet.

Men arbejdet blev standset i april efter pålæg fra Miljøklagenævnet. Eksperter i miljølovgivning har udtalt, at kommunens VVM undersøgelse var et skønmaleri og miljøklagenævnets afgørelse er helt i tråd med afgørelser i de seneste år. Vi synes derfor det er rimeligt, at kommunen betaler ekstraomkostninger ved digestoppet. Når man har sagt A må man også sige B.

Publiceret 14 August 2019 09:08