Hos spejderne kan man traditionen tro bage sin egen pandekage. Arkivfoto

Hos spejderne kan man traditionen tro bage sin egen pandekage. Arkivfoto

Ølstykke gør klar til fest: Høstnatten vender tilbage med et brag

Ølstykke-borgerne kan godt sætte kryds i kalenderen ud for fredag 6. september

Af
Kenneth Tanzer

Den traditionsrige byfest i Ølstykke Stationsby, der går under navnet "Høstnatten", står for døren.

I år finder festen sted fredag den 6. september fra kl. 16.00 til 21.00, og igen i år er det Ølstykke Bylaug, bestående af Liselotte Stotz og Sonja Nygaard, der har lagt sig i selen og står bag planlægningen af arrangementet.

"Vi glæder os til en rigtig glad og stemningsfuld dag i fællesskabets tegn, og vi glæder os meget til at se en masse glade mennesker fra både nær og fjern. Vi ønsker at være med til at huske hinanden på, hvor meget vores lokalsamfund byder på, og så vil vi gerne være med til at puste mere liv i byen” lyder budskabet fra Liselotte Stotz og Sonja Nygaard

Høstnatten byder som altid på en dag med masser af aktiviteter for både børn og voksne samt konkurrencer og underholdning, der henvender sig til alle aldre.

Egedal Revision byder igen i år på en køretur rundt i Ølstykke i hestevogn. Arkivfoto

Egedal Revision byder igen i år på en køretur rundt i Ølstykke i hestevogn. Arkivfoto

Charlotte Haagendrup, formand i Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune, byder velkommen og åbner Høstnatten, og derefter går det ellers løs med en masse aktiviteter.

SØAM deltager med det populære "Høstløb" for børn, mens Egedal Revision byder på en køretur i hestevogn. Hos spejderne kan man bage sin egen pandekage, ligesom "Pondus" kommer på besøg og tager en fiskedam med. Det er også muligt at få lagt en ansigtsmaling eller hvad med lære nogle dansetrin eller score mål mod Ølstykke FC.

Musik i vente

Derudover vil det også være muligt at møde nogle af de politiske partier og nogle af de lokale foreninger.

"Loppeboder er også en del af gadebilledet, og så vil der være madboder, ligesom kaffe, øl og vand kan købes. Derudover har de lokale restauranter åbent. Mange handlende flytter ud på gaden på dagen - måske med et godt tilbud eller bare en snak," siger Liselotte Stotz og Sonja Nygaard, der også kan melde om musikalske indslag.

"Musik skal der naturligvis også til. I år er vi så heldige at hele tre navne, nemlig Peter Phillipsen fra Kim Larsen Jam, Steel Stars fra Egedal Musikskole og det lokale Ølstykke band Lazía," siger Liselotte Stotz og Sonja Nygaard.

Stor erhvervs-opbakning

Høstnatten har i år fået stor opbakning fra de erhvervsdrivende både lokalt og fra nærområdet, hvilket glæder Ølstykke Bylaug.

"Vi er taknemmelige for den venlige og imødekommende modtagelse vi får hos de erhvervsdrivende på vores vej rundt i Ølstykke og omegn. Vi er bestemt også taknemmelige for lopper, foreninger og andre, som selv har fundet vej til os og støtter med en standplads," siger Sonja Nygaard.

Hvis man har en time eller to time til rådighed i dagene før, på selve dagen før og efter, så vil Ølstykke Bylaug gerne høre fra folk. Man kan sende en mail til bylauget på e-mail: kontakt@oelstykke-bylaug.dk.

Det fulde program vil meget snart blive offentliggjort på Ølstykke Bylaugs facebookside.

Publiceret 15 August 2019 06:11