Alt tyder på, at Bus 358, der kører mellem Stenløse og Roskilde, bliver afkortet, så den kommer til at køre direkte fra Værebro til Stenløse Station.

Alt tyder på, at Bus 358, der kører mellem Stenløse og Roskilde, bliver afkortet, så den kommer til at køre direkte fra Værebro til Stenløse Station.

Grønt lys til nyt Movia-udspil: Busbetjeningen løftes i både Ølstykke, Smørum og Ganløse

Borgerne i Smørum og Ganløse kan se frem til flere aften og weekend-afgange, mens beboerne i Ølstykke og Stenløse får en forlængelse af Linje 312 til Egedal Station

Af
Kenneth Tanzer

Der er godt nyt til Egedals pendlere, der dagligt hopper på bussen for at komme frem og tilbage mellem arbejde, skole og fritidsaktiviteter.

Movia's udspil til den kommende busbetjening i Egedal Kommune byder nemlig på forbedringer i både Ølstykke/Stenløse, Ganløse og Smørum.

"Movia har fremlagt en god og fornuftig busplan, der generelt løfter betjeningen i flere af kommunens bysamfund. Der er flere gode forslag imellem, så det er meget glædeligt," siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune.

Helt konkret, så vil Movia forbedre betjeningen i Gammel Ølstykke og Stenløse ved at forlænge Linje 312 fra Stenløse Station til Egedal Station ad Dam Agre og Dam Holme, så ruten fremover kan betjene Egedal Gymnasium, Stenløse Privatskole, Egedal Rådhus, aktivitetscentret ved Plejecenter Egeparken samt det nye byudviklingsområde.

Derudover vil Linje 314 fremover dække den vestlige del af Gammel Ølstykke, ligesom driftsdøgnet forlænges til kl. 22.00 med en afgang en gang i timen i én retning. Til gengæld bliver Linje 358 mellem Stenløse Station og Roskilde Station afkortet, så den kommer til at køre direkte fra Værebro til Stenløse Station ad Krogholmvej.

"Fordelen er, at linjeføringen bliver mere effektiv med en mere direkte forbindelse fra Stenøse til Værebro og Jyllinge. Ulempen er dog, at stoppestederne ved Svanholm Vænge, Vandmanden, Krebsen og Fiskene ikke vil blive betjent, men de betjenes dog af Linje 600S og ved ændringen af Linje 314," lyder det i beskrivelsen fra Movia.

Positivt skridt

I Smørumnedre kan borgerne i den sydlige del se frem til en forstærket aften- og weekend-betjening. Således får Linje 163 tilføjet en ekstra aftenafgang på hverdage og weekendaftener samt en ekstra afgang af Linje 216 på hverdage og lørdage.

Opgraderingen glæder Egedal-byrådsmedlem Jens Skov (F), der i en længere periode har slået et slag for en bedre busdrift i Smørum.

"Der er stadig udfordringer efter afviklingen af Linje 159, og jeg så også gerne et løft af forbindelsen til Ledøje, men det er positivt, at Movia nu styrker den sydlige del af Smørum. Det er et skridt i den rigtige retning," siger Jens Skov.

Også i Ganløse og Slagslunde er der udsigt til en bedre busdrift. Således peger Movia på at tilføje ekstra afgange på Linje 158, så bussen fremover kører én gang i timen om aftenen og hele weekenden mellem Måløv Station og Slagslunde.

Holdes udgiftsneutralt

Det samlede bus-udspil er blevet mødt med så stor tilfredshed, at Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune tirsdag aften besluttede at godkende det og sende bestillingen tilbage til endelig behandling hos Movia. Samtidig skal indførelsen af konceptet "Plustur" vurderes økonomisk og indgå i den kommende budgetforhandling.

"Nu er det op til Movia at føre det ud i livet, men forslagene skal stadig være udgiftsneautrale. Vi har i dialogen med Movia meddelt, at vi ikke kan bidrage med mere rent økonomisk. Vi bruger om året 20-21 millioner kroner på den kollektive trafik, og det ville være urealistisk at gå til de kommende budgetforhandlinger med ønsket om flere penge til bustrafikken," siger udvalgsformand Bo Vesth.

Publiceret 16 August 2019 06:02