"For hele Ølstykke Stationsby og Rådhus Allé vil det svække butikslivet, hvis Rema 1000 flytter," siger Liselotte Stotz (tv) og Sonja Nygaard fra bylauget.

Ølstykke Bylaug om mulig Rema-flytning: "Det vil være katastrofalt for butikslivet på Rådhus Allé"

Ølstykke Bylaug har forståelse for Rema 1000's flytte-ønske, men udsigten til at miste én af de største butikker på Rådhus Allé vækker stor bekymring

Af
Kenneth Tanzer

Som Lokalavisen Egedal kunne fortælle i sidste uge, så pønser discountkæden Rema 1000 på et stort flytte-projekt i Ølstykke.

Den nuværende butik på Rådhus Allé skal efter planen afløses af et nyt byggeri på hjørnet af Udlejrevej, hvor Ølstykke Planteskole ligger i dag.

På grunden vil Rema 1000 så opføre en 1200 kvadratmeter stor butik med nye parkeringspladser og 28 boliger.

Projektet, der kræver en kommuneplansændring og en ny lokalplan, har foreløbig fået en lunken modtagelse hos Egedal Kommune, og hos Ølstykke Bylaug er man heller ikke videre begejstrede over udsigten til en Rema-flytning.

"Vi kan sagtens forstå Rema 1000's ønske om at flytte til noget nyt og bedre. Vi mener dog ikke, at parkeringsforholdene på og ved Rådhus Allé er så ringe, men grundlæggende kan vi godt sætte os ind i deres ønske," lyder det fra Sonja Nygaard og Liselotte Stotz fra Ølstykke Bylaug.

Hvad vil det betyde for Rådhus Allé, hvis Rema 1000 flytter?

"Det vil både være trist og ærgerligt, men det vil også være katastrofalt. For hele stationsbyen og Rådhus Allé vil det svække butikslivet og gøre det sværere for de resterende butikker. Rema 1000 er en god butik, og den har en stor og vigtig tiltrækningskraft i lokalområdet. Derfor vil det være et hårdt slag, hvis lokalet skal stå tomt."

Så I læner jer op af borgmester Karsten Søndergaard, der kalder Ølstykke Stationsby helt død, hvis Rema 1000 flytter?

"Ja, vi er tæt på at være enige med borgmesteren. Vi har ikke brug for flere tommer butikker på Rådhus Allé."

Både Sonja Nygaard og Liselotte Stotz understreger i stedet vigtigheden i at værne om Rådhus Allé.

Håber på udvikling

"Vi har tomme butikker herude - blandt andet har den store Aldi-bygning stået tom i længere tid. Det er et kedeligt billede, som vi i Ølstykke Bylaug hellere end gerne ser ændret. Hvis Egedal Kommune holder fast i, at Rådhus Allé er en central og vigtig bymidte i kommunen, så skal man også have udvikling for øje," siger Sonja Nygaard og Liselotte Stotz, der håber, at Rema 1000 bliver på Rådhus Allé.

"Forhåbentlig kan kommunen og Rema i stedet blive enige om en udvidelse af den nuværende butik. Det ser vi hellere end en flytning til Udlejrevej. Hvis Rema 1000 endelig skal flytte, så vil en placering på Toftehøjskolens grund være en bedre løsning, da butikken dermed stadig vil have en tilknytning til Rådhus Allé," siger Sonja Nygaard og Liselotte Stotz.

Publiceret 22 August 2019 10:28