Venstre i Egedal vil prioritere indskolingen og have to voksne omkring de mindste børn i kommunens folkeskole. Mostphoto

Venstre i Egedal vil prioritere indskolingen og have to voksne omkring de mindste børn i kommunens folkeskole. Mostphoto

Budget-udspil fra Venstre i Egedal: Vil have to voksne i indskolingen

Står det til Venstre i Egedal Kommune, så skal der fremover tilføres flere ressourcer til folkeskolens indskoling

Venstre i Egedal går ind til de kommende budgetforhandlinger med en ambition om at forbedre folkeskolen i kommunen.

Helt konkret ønsker man to voksne i indskolingen.

Det meddeler partiets formand, Anders Bo Larsen, i en pressemeddelelse.

"Vi vil i vores forhandlinger med Egedals øvrige partier arbejde på muligheden for over en periode at tilføre ressourcer til indskolingerne i Egedal, således at der vil være to voksne omkring de mindste børn i vores folkeskole. Det mener vi, vil være med til at sikre den bedst mulige start på skolelivet," siger Anders Bo Larsen.

Han understreger, at man på landsplan og i Egedal oplever et øget pres på folkeskolen.

Børn har det svært

"Det kommer fra forskellige udfordringer og viser sit ansigt på forskellige måder. Vi ser et stigende antal børn, der har det svært. Det kan fx være børn, der har en diagnose, børn der har ”ondt i livet” og børn der oplever det som en stor overgang at komme fra institution til skole," siger formanden og fortsætter:

"Fra pædagoger og lærere, der hver dag arbejder fagligt og pædagogisk med vores børn, hører vi oftest, at de føler sig utilstrækkelige og har svært ved at hjælpe nok hele vejen rundt. Det kan for nogle af disse børn få konsekvenser, der skader ikke kun det enkelte barn, men også det fællesskab, de indgår i. Den udvikling vil Venstre i Egedal gerne investere i at få vendt."

Anders Bo Larsen understreger, at i dag er der allerede mulighed for at tilbyde 2-lærerordning.

"Der hvor klassekvotienterne er høje, findes der allerede økonomisk mulighed for at investere pengene internt på skolen til et ekstra par hænder. Men vi vil gerne systematisere og booste den mulighed yderligere," siger han.

Publiceret 29 August 2019 10:41