Egedal Basket klub kan blandt andet byde på det såkaldte

Egedal Basket klub kan blandt andet byde på det såkaldte "nanohold" for alle børn mellem 4-6 år. Holdet har primært fokus på at have det sjovt. Foto: Egedal Basket Klub

Egedal Basket Klub byder på åbent hus

Pølsevognen er kørt i stilling, når den lokale basketklub slår dørene op til et åbent hus-arrangement i Hampelandhallen

Den lokale basketballklub, Egedal Basket Klub, er mandag den 16. september fra kl. 17.00 til 19.00 vært for et åbent hus-arrangement på Hampelandskolen.

"Formålet med vores åbent hus er, at få flere unge mennesker til at komme og prøve at spille. Igen, så er basket jo ikke så udbredt en sport, som eksempelvis fodbold, og derfor kan det måske også være svært at vælge den sport, hvis ingen andre i ens vennekreds går til det. Så vi håber ved sådan et arrangement, at mange får lyst til at komme forbi, snuse til basketball og derved forhåbentligt kunne tænke sig at starte til det," siger klubbens formand Nina Terp Mønster.

Arrangementet er for alle børn og unge fra alderen 4-17 år, og deres forældre er velkomne. Også både udefrakommende og klub-medlemmer kan kigge forbi.

"Forældrene plejer også at være søde til at støtte op omkring de arrangementer vi laver i klubben. Der kommer en pølsevogn, som vil sørge for en pølse og en sodavand til alle for 25 kr/person. Og man betaler bare ved arrangementet, hvis man kommer udefra," siger Nina Terp Mønster.

Egedal Basket klub har i øvrigt succes med sit "nanohold", der er for alle børn mellem 4-6 år.

"Her handler det om at introducere basketball på en måde, så alle kan være med. Derfor handler det ikke om tilegne sig svære tekniske basket færdigheder på dette niveau, men istedet kommer børnene til at snuse til basket ball gennem sjov og leg. På den måde kan de stille og roligt tilegne sig forskellige færdigheder indenfor basketball. Det kan være færdigheder såsom boldbehandling, afleveringer, driblinger og skud på kurv men også sociale færdigheder såsom at modtage kollektive beskeder samt samarbejde er en vigtig del af træningen," siger Nina Terp Mønster.

Skal være sjovt

Nanoholdet spiller med en anden, blødere og mindre boldtype end de typiske basket bolde, samt kurve der kan tilpasses børnenes størrelse. Det betyder også, at alle kan være med på holdet. Og alle er meget velkomne.

Det er meget vigtigt for klubben, at alle børnene på nanoholdet går hjem fra træningen med et smil på læben, fordi de har haft det sjovt," siger formanden.

Udover nanoholdet har klubben hold fra U9 og op til U17, seniorer og et motionist hold.

Publiceret 07 September 2019 06:07