En ny befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik peger på flere børn i Egedal Kommune de kommende år. Pressefoto

En ny befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik peger på flere børn i Egedal Kommune de kommende år. Pressefoto

Nye befolkningstal fra Danmarks Statistik: Stort børneboom kan ramme Egedal i 2045

Antallet af småbørn i kommunen kommer til at stige markant de kommende år. Således vil der i 2045 være 17 procent flere børn på fem år eller under end i 2019

Af
Kenneth Tanzer

2045 er godt nok et stykke ude i fremtiden, men ikke desto mindre, så kan Egedal Kommune godt forberede sig på noget af et børneboom.

Ifølge en ny befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik, så kommer antallet af småbørn i kommunen nemlig til at stige markant de kommende år.

Helt nøjagtig, så vil der i år 2045 være 17 procent flere børn på fem år eller under end i 2019. Den gennemsnitlige befolkningsfremskrivning i Egedal Kommune på tværs af aldre lyder på 5,6 procent, og dermed er småbørnene i væsentligt overtal.

Egedal-borgmester Karsten Søndergaard (V) klapper i hænderne over udsigten til flere børn i Egedal.

"Det er kun dejligt, at børnene og deres familier ser ud til at komme til vores kommune," lyder den umiddelbare kommentar fra Karsten Søndergaard, som dog skynder sig at understrege, at 2045 har lange udsigter.

"Det er svært at planlægge 26 år ude i fremtiden, men med den udvikling vi kigger ind i de kommende år med nye bolig-byggerier i blandt andet Egedal By, så kommer der et stigende børnetal. Det er også de prognoser, som vi kan se for de kommende år, og derfor har vi allerede reageret ved at opføre et nyt børnehus i Smørum," siger borgmesteren.

Så flere børnehuse/daginstitutioner kan allerede være på vej?

"Det er klart, at vi skal se på muligheden for yderligere en institution. Den kan komme i Ølstykke eller i Egedal by, hvor der kommer flere borgere til de kommende år. Om vi skal opføre én eller to institutioner, ved jeg ikke på stående fod, men det gælder om at følge prognoserne og være opmærksomme, så vi er klædt på til at modtage børnefamilierne. Det er også et område, som er med på budgettet for de kommende år."

Presser priserne op

Mens meget tyder på, at skiltene "Kør forsigtigt – legende børn på vejen" kan komme til at pryde endnu flere villaveje i Egedal Kommune, så kigger de lokale ejendomsmæglere på, hvilken betydning det ventede børneboom vil have for huspriserne.

"Når der kommer en større efterspørgsel, vil det kunne mærkes på priserne. Særligt på de større huse, hvor der er god plads til børnefamilierne. Vi kan også godt forvente, at salgstiderne vil dykke," siger Nicolai Scheutz, der er indehaver af Nybolig i Jyllinge-Stenløse.

Han mener også, at Egedal har masser at byde på børnefamilier.

"Det giver jo rigtig god mening, at flere familier vil slå sig ned her, for vi er tæt på byen og har alligevel fin natur og godt lokalmiljø. Det er noget, der tiltrækker børnefamilierne," siger Nicolai Scheutz.

Publiceret 10 September 2019 05:55