Kulturhuset i Stenløse er med i kapløbet om Realdania-penge til at realisere et væksthus, hvor både mennesker og kulturen kan vokse.

Kulturhuset i Stenløse er med i kapløbet om Realdania-penge til at realisere et væksthus, hvor både mennesker og kulturen kan vokse.

"Væksthuset" kan se dagens lys i Egedal

Frivillige jagter "likes" på Facebook, så Væksthuset i mellemrummet i Stenløse Kulturhus kan blive en realitet

Kulturhuset i Stenløse er med i kapløbet om Realdania-penge til at realisere et væksthus, hvor både mennesker og kulturen kan vokse. Og man kan hjælpe projektet på vej

Bare 200 likes inden 16. september, så er Væksthus i Mellemrummet videre til den endelige bedømmelsesrunde. Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Væksthuset er på samme tid et drivhus, en tilbygning til kulturhuset og et cafémiljø. Med andre ord et sted hvor mennesker mødes og kan gro og som ligger lige i mellem byen og kulturen. Vækshus i Mellemrummet skal invitere byen og borgerne ind i kulturen og bringe kulturen ud i bybilledet.

Når mindst 200 har vist, at de synes om idéen, er den sikret bedømmelse hos kampagnens bedømmelsesudvalg. Det håber Udviklingsfællesskabet, der ansøger om pengene.

Souad Taha fra Egedal Flygtningenetværk ser et stort potentiale i tanken om et væksthus i mellemrummet:

"I Væksthuset kan man mødes uformelt og så frøene til spirende og overraskende idégenerering. Jeg kan se for mig, at et socioøkonomisk madprojekt for flygtningekvinder vil kunne skabe liv og kulturmøder i væksthuset Der skal mere liv ind i Stenløse Kulturhus og dette er måden at gøre det på," siger Souad.

Frivillige søger

Det er frivillige omkring kulturhuset og biblioteket, der ansøger Underværker.

Realdanias kampagne Underværker gør ildsjæles ønsker og ideer til virkelighed.

"Ildsjælene er uundværlige for ethvert lokalsamfund, både i byen og på landet. Med deres begejstring, kreativitet og vedvarende engagement kan de gøre hele forskellen, og heldigvis er der ikke noget, der tyder på, at virketrangen er brugt op. I Realdania håber vi at modtage rigtig mange projektidéer fra ildsjæle over hele landet," siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Vil du støtte Væksthus i Mellemrummet så gå ind her: www.undervaerker.dk/projekter

Publiceret 11 September 2019 06:31