Jonna Glarø (yderst til venstre), Inge Hjort Nielsen og Dorthe Jensen, er ikke tilfreds med busbetjeningen i Tangbjerg. Her har de taget plads ved stoppestedet på Værebrovej, hvor Linje 600S ikke længere kører mod Hillerød.

Jonna Glarø (yderst til venstre), Inge Hjort Nielsen og Dorthe Jensen, er ikke tilfreds med busbetjeningen i Tangbjerg. Her har de taget plads ved stoppestedet på Værebrovej, hvor Linje 600S ikke længere kører mod Hillerød.

Borgerne i Tangbjerg og Svestrup kigger langt efter bussen: "Vi føler os kørt ud på et sidespor"

Etableringen af supercykelstien har medført, at Linje 600S mod Hillerød ikke længere betjener Tangbjerg og Svestrup. Nu vil borgerne have Movia i arbejdstøjet

Af
Kenneth Tanzer

Borgerne i Tangbjerg og Svestrup tager sig til hovederne, mens de ved stoppestedet på Værebrovej venter på bussen, der aldrig kommer.

"Ja, vi kan ikke undgå at føle os som udkants-Egedal. For at sige det lige ud af posen, så føler vi os kørt ud på et sidespor," siger Tangbjerg-beboerne Jonna Glarø, Inge Hjort Nielsen og Dorthe Jensen.

Lokalavisen Egedal møder dem onsdag morgen til en snak om Movia's øjeblikkelige busbetjening i Tangbjerg - en betjening, som beboerne kalder "ikke-eksisterende".

"Siden april har vi ikke haft mulighed for at tage Linje 600S i retning mod Hillerød, hvis vi skulle til Ølstykke eller Stenløse. Den stopper ikke længere på Værebrovej i Tangbjerg, og det ser ud til at fortsætte frem til midten af december. Til den tid vil vi værre oppe på ni måneder uden busbetjening," siger Dorthe Jensen, der er kasserer i Tangbjerg Grundejerforening.

"Det er et hårdt slag for de mange i Tangbjerg, der bruger bussen til at komme frem og tilbage mellem skole, arbejde og fritidsaktiviteter," siger de tre Tangbjerg-beboere.

Hele sagen om Linje 600S mod Hillerød tog sin begyndelse i april i forbindelse med den igangværende etablering af den nye supercykelsti mellem Egedal og Roskilde Kommune.

Movia meddelte, at arbejdet ville medføre en omlægning af ruten, så Linje 600S i perioden fra april til september ikke længere ville køre den normale rute ad Værebrovej, men i stedet køre ad Frederiksborgvej og videre mod Hillerød. Omlægningen, som altså har betydet, at stoppestederne Rådalsvej i Jyllinge, Tangbjerg og Svestrup, ikke bliver betjent, er nu forlænget frem til 10. december.

Hårdt slag

"Det er et hårdt slag for de mange i Tangbjerg, der bruger bussen til at komme frem og tilbage mellem skole, arbejde og fritidsaktiviteter," siger de tre beboere, som mener, at omlægningen har fået store lokale konsekvenser.

"Vi kan stadig godt benytte Linje 600S, hvis vi skal til Jyllinge, Roskilde og Hundige. Den stopper her i Tangbjerg, men hvis vi skal den modsatte vej mod Hillerød, så bliver vi nødt til at tage Linje 600S mod Hundige og skifte i Jyllinge for så at køre tilbage på den midlertidige rute på Frederiksborgvej. Alternativet er at gå tre kilometer ned til Svanholm Vænge for at tage Linje 600S, men det er jo heller ikke optimalt. Derudover det jo også blevet en zone dyrere, når man skal mod Hillerød, fordi man nu skal ned og vende i jyllinge," siger Jonna Glarø, Inge Hjort Nielsen og Dorthe Jensen.

Bus-nedgraderingen i Tangbjerg er ikke blevet bedre af, at Linje 358 fra Roskilde til Stenløse ikke længere stopper på Værebrovej ved Tangbjerg.

"Hvis vi ser Linje 358 som et alternativ til Linje 600S, så skal vi nu gå et par kilometer ud til industrikvarteret for at tage den videre til Stenløse. Alt i alt må vi bare sige, at vi her i Tangbjerg ikke bliver bus-betjent i øjeblikket, og det er selvfølgelig utilfredsstillende," siger Dorthe Jensen.

Hvad kan I gøre for at få bussen tilbage til Tangbjerg?

"Vi har allerede gjort en hel masse. Én af vores beboere har henvendt sig til DOT, og så har vi skrevet til borgmesteren i Egedal Kommune. Vi har også haft fat i Movia, men det har ikke ændret noget. Forhåbentlig kommer de på andre tanker, for situationen herude er ikke holdbar."

Lokalavisen Egedal forsøger stadig at få Movia til at kommentere beboernes bus-kritik.

Publiceret 12 September 2019 10:11