Søndag den 29. september vil den spritnye bro over Roskilde Fjord danne rammen om et klassisk sprint triatlon. Arkivfoto

Søndag den 29. september vil den spritnye bro over Roskilde Fjord danne rammen om et klassisk sprint triatlon. Arkivfoto

Med til stor bro-åbning: Ganløse står bag Danmarks første bro-triatlon

Fjordforbindelsen og Ganløse Tri-Center byder på "Tri på Broen" i anledningen af åbningen af Kronprinsesse Marys Bro

Dagen efter den store åbningsfest byder Kronprinsesse Marys Bro velkommen til triatlonstævnet "Tri på Broen", som er Danmarks første og foreløbig eneste bro-triatlon. Det er et samarbejde mellem Fjordforbindelsen og Ganløse Tri-Center.

Søndag den 29. september vil den spritnye bro over Roskilde Fjord danne rammen om et klassisk sprint triatlon, hvor der skal svømmes 750 meter i åbent vand, cykles 20 kilometer på den nye motorvej og afsluttes med en fem kilometer lang løbetur over broen.

”Vi så en enestående chance for at afholde et bro-triatlon, og der venter deltagerne en kanon oplevelse, for det er jomfruelig asfalt, og det er på en bro, hvor man kommer op i 26 meters højde med en formidabel udsigt helt ned til Roskilde Domkirke,” siger en begejstret idrætsformand fra Ganløse Tri-center, Steffen Mattrup Lund-Hansen, der selv har dyrket triatlon siden 1993.

I skrivende stund er der 300 tilmeldte til stævnet, der har kapacitet til 1.000 deltagere. Sidste frist for tilmelding er den 20. september 2019 på www.sportstiming.dk.

Den officelle bro-indvielse sker dagen før, lørdag den 28. september. Omkring 60 lokale klubber og foreninger har budt ind med indslag til programmet, når Kronprinsesse Marys Bro bliver indviet. Det sker med aktiviteter fra pladsen åbner klokken 9.00 og til den lukker igen klokken 17.00.

Alle har mulighed for at komme en tur ud på broen i dagens løb, for udover de spor der åbnes til broløbet, vil der også blive åbnet et spor for alle, der har lyst til at gå en tur på broen og nyde bygningsværket og ikke mindst udsigten. Det er dog ikke muligt at gå ud på broen, før den officielle indvielse er slut og løbet skudt i gang klokken 11.15.

Den officielle indvielse begynder klokken 10.40 med brosang, taler af Leif Tullberg, bestyrelsesformand for Fjordforbindelsen Frederikssund, John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund Kommune, og Benny Engelbrecht, transportminister. Herefter vil Kronprinsesse Mary erklære broen for åben.

Publiceret 12 September 2019 06:01