De lokale Egedal-politikere Carina Buurskov og Henriette Thirup-Bielefeldt var med på den første tur. Foto: Egedal Kommune

De lokale Egedal-politikere Carina Buurskov og Henriette Thirup-Bielefeldt var med på den første tur. Foto: Egedal Kommune

Vellykket og våd første "Egedal Tour"

35 borgere deltog i den første udgave af "Egedal Tour", som blev afviklet ved Skenkelsø Sø

Tirsdag den 10. september mødtes borgere og politikere ved Skenkelsø Sø.

Her kiggede cirka 35 deltagere på fugle og vi var så heldige, at både Havørnen og Sølvhejren kiggede forbi. Ornitolog Erik Mandrup Jacobsen pegede dem ud.

Man trodsede regnen og besøgte den nye aktivitets-sti, hvor man smagte på insekter, imens kommunens naturmedarbejder Frederik jensen fortalte om insektlivet og arbejdet for at fremme deres levesteder på området.

Senere spiste deltagerne lækker kartoffelsuppe i Madpakkehuset. Suppen var fra den lokale Møllehøj Kartofler & Grønt – og var meget velkommen i det våde vejr.

Næste Egedal Tour er lørdag den 21. september fra kl. 10.30 til 13.00. Turen er en cykeltur på 6 km ved Stenløse/Værebro Å. Her kan man opleve den helt moderne og bæredygtige bydel Stenløse Syd - med kunstværker, Egedal Centret, samt murermestervillaer og statslånshuse fra 1950-erne. Man laver holdt undervejs og spiser frokost i det grønne.

Sidste frist for tilmelding er 19. september på billetto.dk/egedal. Mødested er parkeringspladsen foran Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Turene er en del af #MitEgedal, hvor der sætte fokus på Egedal Kommunes perler. På turene kan borgere mødes og møde politikere samt fagpersoner. Turene tager udgangspunkt i Trap-bogen der udkom i foråret med fokus på Egedal Kommune, samt i politikeres og borgeres inputs på facebook og Instagram under tagget #MitEgedal.

Publiceret 12 September 2019 11:25