Flytningen af Ganløses fritidsklub er igen til debat. Arkivfoto

Flytningen af Ganløses fritidsklub er igen til debat. Arkivfoto

Læserbrev: Borgerinddragelse i Ganløse - rent skue

Ulrik John Nielsen, Ganløse, ufhængigt byrådsmedlem i Egedal Kommune

Et flertal i byrådet vil ikke lytte til borgerne i sagen om flytning af ungdomsklubben til skolen. Denne flytning er ikke borgernes/brugernes ønske.

Man vil flytte en super velfungerende klub, der de sidste mange årtier har holdt til på Liselund, en gård midt i byen, flankeret af det hyggelige bibliotek, møllen og ikke mindst Grønningen. En del af hjertet i landsbymiljøet og Ganløsebymidtes DNA.

Bylauget og støtteforeningen Liselund har holdt møde med borgmesteren, men alle gode argumenter er prellet af som vand på en gås.

”Vi passer på bierne og blomsterne” er også rent skue og en ren besparelse. Et sted, der altid har været et skønt rekreativt område for børn og voksne og et sted at samle spejderne, klub samt børnehaverne. Nu til ingen verdens nytte. Alt imens alle rabatter bliver slået 3-4 meter ind. Det giver ingen mening eller gør det? En mærkværdig beslutning, der dog understøtter salamimetoden, om at Grønningen skal sælges bid for bid.

Med ordene om, at der passes på økonomien og det til trods for at samme borgmester og et flertal bag ham ikke kan fortæller, hvad økonomien er i denne flytning, da der er mange forskellige løse ender, som blandt andet også handler om at finde et nyt sted til spejderne i Ganløse.

De siger, ”vi lægger skinnerne, mens toget kører”. Som jeg ser det, er dette en hovedløs gerning, som vi i Ganløse ikke skal finde os i.

Denne nedeskalering af klubben fra godt 1.200 m2 til ca. 300 m2 vil reducere udfoldelsesmulighederne for de unge gevaldigt.

Kulturhuset samt hallen skal nu også inddrages til klubben. Det vil sige færre holdtider til sporten og fritiden og intet kulturhus mere. Hvis dette ikke er nedsat livskvalitet for borgerne og de unge, ved jeg ikke.

At lave lokalplanen om for denne og sælge en ubrugt brakmark midt i byen til udstykning – hvorfor ellers denne chikane ikke at ville slå græsset?

Så Ganløse, lad os spørge kommunens folkevalgte lokalpolitikere, om de mener, at dette senarie er en udvikling og styrkelse af et mindre bysamfund? Al den snak om borgerinddragelse giver jeg ikke meget for. Dette scenarie er et udtryk for et byrådsflertal, der med Venstre og Socialdemokratiet i spidsen ikke ønsker at lytte til borgerne. Men Ganløse og Slagslunde tæller jo ikke så mange stemmer i den samlede kommune, som en af dem sagde en dag.

Så kære borgere i Ganløse, Slagslunde og alle de andre mindre byer i Egedal. Husk det til næste valg, når krydset skal sættes. De tror nok alt er glemt, når vi når til valget næste gang!!!

Publiceret 12 September 2019 10:37