Movia og Egedal Kommune er blevet enige om at ændre den nuværende omlægning af linje 358, så Tangbjerg og Svestrup igen kan busbetjenes.

Movia og Egedal Kommune er blevet enige om at ændre den nuværende omlægning af linje 358, så Tangbjerg og Svestrup igen kan busbetjenes.

Linje 600S stopper ikke i Tangbjerg, Svestrup og Jyllinge: Movia kan godt forstå borgernes utilfredshed

Etableringen af den nye cykelsti har dog gjort ensretningen af Linje 600S nødvendig, lyder svaret fra trafikselskabet Movia

Af
Kenneth Tanzer

Det er ikke gået ubemærket hen hos trafikselskabet Movia, at omlægningen af Linje 600S har skabt stor frustration hos beboerne i blandt andet Tangbjerg og Svestrup.

"Vi har stor forståelse for, at borgerne i Tangbjerg og også Jyllinge er utilfredse med, at linje 600S kun kører i én retning. Etableringen af den nye cykelsti har dog gjort ensretningen nødvendig, desværre også i forlængelsesperioden," siger Poul Bayer, køreplanchef hos Movia.

Omlægningen skulle ”kun” have kørt fra april til september. Hvorfor er den nu forlænget til december?

"Når omlægningen af linje 600S er forlænget, skyldes det, at Roskilde Kommunes anlægsarbejde med etablering af cykelsti og dræn omkring Værebro Å er forsinket, og Værebrovej derfor stadig er ensrettet."

Linje 358 mellem Roskilde og Stenløse har været en mulighed at tage på Værebrovej, men nu stopper den kun i industrikvarteret to km væk fra Tangbjerg. Er det holdbart?

"Vi har været i dialog med Egedal Kommune om mulige løsninger, og er blevet enige om at ændre den nuværende omlægning af linje 358, så Tangbjerg og Svestrup igen kan busbetjenes."

Godt nyt om 358

Poul Bayer fortæller, at man med ændringen lader Linje 358 fortsætte fra den sydlige del af Værebro til Tangbjerg ad Frodebjergvej, hvorefter linjen vil dreje til højre ad Værebrovej og køre mod Svestrup.

"Der vil blive oprettet et midlertidigt stoppested på Værebrovej tæt på krydset Frodebjergvej/Værebrovej, der kan betjene Tangbjerg. Ændringen medfører dog, at stoppestedet Svalehøjvej ved Værebro Trælast ikke bliver betjent i nordlig retning. Det er aftalt med den private operatør, der kører linjen for Movia, at ændringerne træder i kraft fra på mandag 16. september," siger Poul Bayer.

Publiceret 13 September 2019 11:31