I Egedal håber indsamlingslederne at rigtig mange borgere, vil sige ja til at melde sig som indsamlere. Arkivfoto

I Egedal håber indsamlingslederne at rigtig mange borgere, vil sige ja til at melde sig som indsamlere. Arkivfoto

Røde Kors opfordrer borgerne i Egedal til at tage "ja-hatten på"

Søndag 6. oktober inviterer Røde Kors borgere i Egedal Kommune til at sige ja til at gå ud og samle ind for folk uden hjem. Også Røde Kors Gundsø samler ind

Der venter borgerne i Egedal en oplevelse, som hele verden mærker, hvis de siger JA til at samle ind for Røde Kors søndag 6. oktober.

Det bliver nemlig en gåtur, der vil gøre verden til et bedre sted.

En del af pengene fra indsamlingen vil blandt andet gå til de mange familier i Yemen, der ikke har råd til mad og medicin. Efter mange år med borgerkrig er Yemen ramt af verdens største humanitære katastrofe, og 24 millioner har brug for hjælp.

Nogle af de indsamlede penge vil også nå familier i Mozambique, hvis hjem er blevet skyllet væk efter den voldsomme cyklon Ida, og oversvømmelserne der fulgte.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til sygdomsramte hjemløse, så de ikke bliver udskrevet til gaden, og voldsudsatte kvinder, der har været på krisecenter.

Men det bliver også en gåtur med mulighed for en masse sjove og gode oplevelser for indsamlerne.

Et ja til at samle ind 6. oktober kan for eksempel bruges til at tage børnene med og give dem perspektiv på verden. Til at tage en sommerferieflirt med på date. Eller til at tage en god ven under armen og blive opdaterede på hinandens liv undervejs. Og måske venter der en spændende overraskelse, når en fremmed åbner døren.

I Egedal håber indsamlingslederne at rigtig mange borgere, vil sige ja til at melde sig som indsamlere. Det er første gang at Røde Kors Egedal skal stå for indsamlingen i Ledøje-Smørum, og man håber på stor opbakning herfra.

På de tre indsamlingssteder vil de frivillige gøre deres til at eftermiddagen slutter med lidt hygge – kaffe, sodavand og kage eller frugt. Der vil også blive udleveret diplomer til dem der ønsker det. En indsamler samler typisk 1.000 kr. ind – for de penge kan Røde Kors give:

For yderligere information kan man kontakte indsamlingslederne Anne-Mette Rathsack (Stenløse-Ganløse), Karen Munck (Ledøje-Smørum) og anne.lasse@hotmail.com (Ølstykke).

Man kan melde sig som indsamler hos Røde Kors på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000.

Også Røde Kors Gundsø er klar til den store landsindsamling søndag den 6. oktober.

"Årets indsamling går til mennesker, der står uden et hjem. Dit ja hjælper hjemløse i Danmark. Og voldsramte kvinder, der forlader det hjem, de og børnene ikke er trygge i. Det hjælper cyklonramte familier i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, der netop har mistet alt. Og forældre i Yemen, der lige nu står uden ly, mad og medicin til deres børn, fordi de må leve midt i en krig. Vi tror på, at ’ja’ er det stærkeste ord, vi har. Sammen siger vi ja til, at alle bør kunne have et trygt hjem," lyder budskabet fra Røde Kors Gundsø.

Vil man være indsamler i Gundsø-området, så kan man tilmelde sig hos brittabardrum@gmail.

Publiceret 14 September 2019 07:11