Jette Wilkens fra Veksø viser i oktober sine sten-malerier frem i en udstilling på Ølstykke Bibliotek.

Jette Wilkens fra Veksø viser i oktober sine sten-malerier frem i en udstilling på Ølstykke Bibliotek.

Sten-malker fra Veksø udstiller på biblioteket

Jette Wilkens fra Veksø er en kreativ sjæl. Gennem flere år har hun strikket og hæklet, men efter en operation i håndleddet for 4 år siden, måtte der ske noget andet.

Heldigvis opdagede Jette, at hun kunne male på sten, og de smukke sten bliver nu udstillet på Ølstykke Bibliotek.

Det er en lang proces fra Jette bliver inspireret til et ny motiv til stenen er færdig. Inspirationen kan komme fra mange forskellige steder fx mønster på tøj og fra Pinterest. Hun starter med at tage til Gilleleje eller Rågeleje strand for at udse sig de bedste sten. Stenene på disse strande er specielt egnede idet de er slebet glatte fra naturens hånd.

Når stenene er kommet hjem til Veksø skal de først vaskes grundtig og derefter lakeres. Når den første lak er tør, tegnes omridset af motivet på stenen og derefter maler Jette med specielle stenmalings-tuscher. Til slut lakeres stenen flere gange for at sikre at motivet kan holde, hvis stenen skal ligge ude i haven.

I efterårsferie kan familier i øvrigt selv prøve kræfter med stenmaling på Ølstykke Bibliotek. Man må meget gerne selv tage en tur på standen og finde den perfekte sten, ellers har børnebibliotekarerne samlet sten og indkøbt stenmalings-tuscher. Så slip kreativiteten løs.

Udstillingen af Jette Wilkens på Ølstykke Bibliotek varer fra 3. til 29. oktober.

Publiceret 17 September 2019 06:09