"Forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt at gennemføre alle initiativerne i forhold til besparelser," siger Egedal-borgmester Karsten Søndergaard.

Egedal sender "Budget 2020" i høring: Kan komme besparelser for 44 millioner kroner

"Der indgår mulighed for besparelser for i alt 44 mio. kr. på tværs af alle kommunens service- og ansvarsområder i det budgetkatalog, som vi har sendt i høring i dag, men forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt at gennemføre alle initiativerne," siger Egedal-borgmester Karsten Søndergaard

Egedal Kommune har i dag torsdag sendt "Budget 2020" i offentlig høring frem til 1. oktober.

Og meget tyder på, at de lokale politikere skal finde fælles fodslag om et nyt og presset budget.

Således meddeler Egedal Kommune i en pressemeddelelse, at budgettet byder på besparelser for i alt 44 mio. kr.

"Vi har i Byrådet forsøgt at forberede os på den værst tænkelige økonomiske situation for at være på forkant og tage højde for de usikkerheder, der stadig udestår. Der indgår derfor mulighed for besparelser for i alt 44 mio. kr. på tværs af alle kommunens service- og ansvarsområder i det budgetkatalog, som vi har sendt i høring i dag. Men forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt at gennemføre alle initiativerne," siger Egedal-borgmester Karsten Søndergaard.

Kommunen oplyser, at de økonomiske rammer for kommunens budgetlægning endnu ikke er fuldstændig på plads. Det skyldes, at regeringen på grund af folketingsvalget i juni, først for nylig har indgået økonomiaftale med Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi for de kommende år.

De centrale økonomiske udmeldinger fra Indenrigsministeriet, som har indflydelse på Egedals økonomi i form af f.eks. skat, blok- og finansieringstilskud fra staten samt udligning mellem landets kommuner, er således endnu ikke meldt ud. Budgetprocessen i Egedal er derfor også anderledes i år, idet den offentlige høringsperiode ligger senere, og perioden for de politiske forhandlinger er forkortet.

Borgermøde venter

Byrådet inviterer alle interesserede borgere til dialog om de konkrete budgetforslag på tirsdag den 24. september kl. 18-21 ved et borgermøde på rådhuset. Mødet starter med et let måltid og mulighed for uformel snak med politikerne. Og som et forsøg vises debatten fra borgermødet også live på kommunens Facebook-kanal, så de borgere, der ikke har mulighed for at møde op, kan følge med i dialogen og stille spørgsmål hjemmefra.

”Jeg håber, at rigtig mange egedalborgere vil deltage i dialogen, stille spørgsmål og kommentere - både offline til selve mødet og online på Facebook. Vi skal have forslagene vendt og belyst fra flest mulige sider, så vi i Byrådet kan træffe de svære beslutninger på det bedste grundlag”, siger Karsten Søndergaard.

Publiceret 19 September 2019 12:44