"Jeg vil endnu ikke gå i dybden med de mange besparelses-forslag, før vi kender vores økonomiske retningslinje," siger Karsten Søndergaard.

Karsten Søndergaard om usikkert Egedal-budget: "Lige nu ved vi ikke, hvor meget vi skal spare"

"På nuværende tidspunkt vi ved ganske enkelt ikke, om vi skal finde besparelser for 44 mio. kr., 30 mio. kr. eller mindre. Jeg har dog en forventning om, at vi ender lavere end de 44 millioner kroner, som fremgår af vores prioriteringskatalog," siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard

Af
Kenneth Tanzer

Det er et særdeles usikkert "Budget 2020", som Egedal Kommune har sendt i offentlig høring til 1. oktober.

For selvom der med budgettet følger et prioriteringsforslag med besparelser på i alt 44 millioner kroner, så er det langtfra sikkert, at de lokale politikere skal finde besparelser i den størrelsesorden.

"På nuværende tidspunkt vi ved ganske enkelt ikke, om vi skal finde besparelser for 44 mio. kr., 30 mio. kr. eller mindre. Jeg har dog en forventning om, at vi ender lavere end de 44 millioner kroner, men i sidste ende handler det om at få balance i tingene. Vi kan ikke løbe fra, at vi har et ældre- og et børneområde, hvor vi er presset og har mange udgifter," siger Egedal-borgmester Karsten Søndergaard (V).

Han understreger, at den store usikkerhed bunder i den økonomiaftale, som regeringen har indgået med Kommunernes Landsforening.

"Der er rigtig mange parametre i den aftale, som betyder, at de økonomiske rammer for vores budgetlægning endnu ikke er på plads, men forhåbentlig er vi klogere om en uges tid. Når vi ved, hvor meget vi konkret skal spare, så har vi noget at forholde os til, men når vores administration allerede er på banen med et prioriteringsforslag til besparelser, så er det for at være på forkant med situationen," siger Karsten Søndergaard.

I det fremlagte prioriteringsforslag peger administrationen på en masse mulige besparelser - lige fra reduktion i tilbud fra madservice og reduktion af timer til forebyggelse til omlægning af skolesvømning til idrætsundervisning samt nedlæggelse af lydavis til blinde.

Drøn-ærgerligt

"Jeg vil endnu ikke gå i dybden med de mange besparelses-forslag, før vi kender vores økonomiske retningslinje. Der er rigtig mange områder i det forslag/katalog, som jeg ikke har lyst til at spare på - blandt andet socialområdet," siger Karsten Søndergaard, som heller ikke lægger skjul på sin ærgrelse over udsigten til endnu et spare-budget i Egedal.

"Det er da drøn-ærgerligt, at vi sandsynligvis skal finde nye besparelser. Vi ville jo hellere bruge penge på at styrke forskellige områder, men når udsigten er en anden, så skal vi også være klar til at påtage os et ansvar," siger borgmesteren.

Kommunens budget for 2020-23 er i dag sendt i offentlig høring indtil 1. oktober. Tirsdag den 24. september fra kl. 18.00 til 21.00 er alle interesserede borgere inviteret til møde og dialog på rådhuset om de konkrete budgetforslag.

Publiceret 20 September 2019 11:29