Jules Verne vil næppe kunne genkende historien...

Jules Verne vil næppe kunne genkende historien...

Jorden rundt på 80 dage i gakket udgave i Jyllinge

Jules Vernes klassiker kan ses i Flemming Jensens og Jesper Kleins version

Jyllinge Det er tvivlsomt, om Jules Verne vil kunne genkende meget af sin oprindelige historie, når "Jorden rundt på 80 dage" lørdag 19. oktober opføres på Jyllinge Skole.

Det er nemlig Jesper Kleins og Flemming Jensens gakkede version af beretningen, med instruktion af Flemming Jensen, der kan ses. Der er to mand om 52 roller, og om forestillingen har Flemming Jensen sagt:

"Vi styrtede ind og ud og skiftede tøj. Somme tider til rigtige kostumer. I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og vi udvider personalet, så der nu er fire skuespillere om de 52 roller, både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Det er alt sammen ret langt væk – selv for en landsdækkende teaterturné i tiden lige efter Brexit. "Det er en aldeles hæsblæsende forestilling, så jeg står selv af som skuespiller og sætter mig i instruktørstolen. Der sidder man også godt – ikke mindst, fordi vi har lidt af et stjernehold til at tage over efter Jesper og mig. Det er da også på tide, at den forestilling bliver spillet ordentligt...."

Lisbeth Kjærulff, Jacob Morild, Thomas Mørk og Kim Hammelsvang spiller rollerne.

due

Publiceret 09 October 2019 04:00