Lysfest på Skenkelsø Mølle i efterårsferien

Arrangementet går løs på tirsdag

Tirsdag den 15. oktober fra 15.30 – 18.30 inviteres du til en spændende lysfest på møllen.

Som et helt nyt tiltag har Egedals museum valgt at lave en lysfest i efterårsferien for børnene, og deres forældre og bedsteforældre. Arrangementet indgår i Egedals ferietilbud.

Man vil komme til at besøge Mosekonen nede i mosen, men mosekonen er ikke uhyggelig: Hun kan godt lide at få den mørke tid lyst op.

For at forberede sit besøg hos mosekonen, skal du fremstille din egen lygte og pynte den. I år vil man også kunne lave de særlige danske roelygter (og ikke græskar).

I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid. For at mosekonen skal kunne kende dig, skal du også kunne synge lygtemandens sang, som vi øver os på, inden vi i samlet flok og med tændte lygter går ud i skoven omkring kl. 17.30. Ude i skoven vil der være lys på træerne.

Lysmager Catja Thystrup har med udstyr fra Dansk Center for Lys og Tivoli skabt et magisk univers i skoven bag møllen, hvor man på egen krop kan opleve overgangen fra dagslys til tusmørke og mærke, hvordan lyssætning kan skabe stemninger og oplevelser.

Arrangementet sker i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening og Møllelaug. Det hele finder sted på Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke. Arrangementet er primært for børn i alderen 6 – 10 år. Det er gratis at deltage, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Publiceret 09 October 2019 06:16