SF og byrådsmedlem Jens Skov står uden for budgetaftalen i Egedal.

SF og byrådsmedlem Jens Skov står uden for budgetaftalen i Egedal.

SF: Derfor er vi ikke med i budgettet

"Vi kan ikke stå inde for et budget, som giver os en slags mundkurv på i forhold til den ti-årige investeringsplan," siger SF's gruppeformand Jens Skov

Af
Kenneth Tanzer

Der var glæde og brede smil, da Egedals partier og løsgængere torsdag morgen kunne underskrive en "budgetaftale for 2020".

Men hos SF er glæden til at overse, for partiet har som det eneste valgt at stå uden for døren og vende ryggen til det ellers brede budgetforlig.

"Vi kan ikke være med i et budget, hvor vi er pålagt en slags mundkurv i forhold til investeringsplanen. Mundkurven går ud på, hvordan vi udtaler os i forbindelse med investeringsplanen, og det kan vi ikke stå inde for," siger Jens Skov, gruppeformand for SF.

Han henviser til følgende skriv i budgettets aftaletekst:

"Såfremt partierne/løsgængere uden for forligskredsen stemmer for investeringsplanen justeringer i forbindelse med "Budget 2020-23", kan den nuværende forligskreds i den kommende periode opstarte forløb om præmisser for en evt. udvidelse af forligskredsen om investeringsplanen – herunder accept af de hidtil trufne beslutninger og allerede planlagte processer."

"Jeg mener ikke, at den passus hører hjemme i en budgetaftale. Jeg har forsøgt at få den fjernet, men det kunne ikke lade sig gøre. Det er trist og ærgerligt, men vi ser ingen vej udenom," siger Jens Skov.

Ærgerligt

Selve indholdet af budgettet har han ikke de store indvendinger imod.

"Når man indgår et budget, så vil der altid være gode og mindre gode ting. Sådan er det, og det er en del af forhandlingerne. Jeg finder det ærgerligt, at flertallet kan acceptere at ligge 10-11 mio. kr. under servicerammen, men det er også det eneste punkt, hvor vi ikke kan være med. Vi mener at Egedals borgere fortjener mere velfærd, og det kunne vi give indenfor de 10-11 mio," siger Jens Skov.

Publiceret 10 October 2019 13:45