I Egedals

I Egedals "Budget 2020" er der afsat penge til at styrke skolestarten i indskolingen og på inklusions-området. Mostphoto

Egedals skoleområdet styrkes i "Budget 2020": Penge frigives til indskoling og inklusion

Egedal-budgettet byder ikke kun på investeringer i nye læringsmiljøer. Der investeres også millioner i indskoling og inklusion

Af
Kenneth Tanzer

"Der er ingen tvivl om, at vores skoleområde bliver løftet i dette budget. Det er virkelig positivt."

Betina Hilligsøe (V), fomand for Skoleudvalget i Egedal Kommune, er begejstret for "Budget 2020", som tilfører økonomiske midler til folkeskolens indskoling og indsats på inklusions-området.

Helt konkret, så bliver der afsat 2,4 mio. kr. stigende til 5,8 mio. kr. til at sikre børnene den bedst mulige skolestart. Pengene skal gå til, at der i de mest udsatte klasser kan være to voksne i perioder, hvor der er et særligt behov.

"Vi har et stort fokus på de overgange, som skolebørnene oplever - blandt andet overgangen fra børnehave til skolen. En skolestart skal være tryg for børnene. Deres trivsel er altafgørende, og i den forbindelse vil det være en stor fordel, at der i enkelte klasser kan være to voksne. Det har længe været et politisk ønske at give den mulighed, så jeg er meget glad for beslutningen," siger Betina Hilligsøe.

Det nye budget byder også på en økonomisk håndsrækning til inklusions-området. Således er der afsat 750.000 kr. i 2020 stigende til 1,8 mio. kr. i 2021 - penge, som målrettes konsultative lærere, der arbejder med sidemands-oplæring på almenskolerne og tæt på de børn, som er i vanskeligheder.

Positiv udvikling

"Vi vil gerne blive endnu dygtigere til hele specialområdet. Vi arbejder allerede målrettet med inklusion, men denne støtte giver os mulighed for at klæde vores lærere endnu bedre på i processen," siger Betina Hilligsøe, som i det hele taget ser en lys fremtid for skoleområdet i Egedal.

"Det er jo ingen hemmelighed, at det har været nogle hårde år på skoleområdet, hvor der er truffet nogle hårde beslutninger, men vi startede allerede den positive udvikling sidste år, da vi vedtog at kigge på de kreative læringsfællesskaber. Der blev tilført midler til vores bygninger, men i år tilfører budgettet midler til hænderne på vores skoler. Det går den rigtige vej for vores skoleområde, og det er glædeligt," siger Betina Hilligsøe .

Publiceret 15 October 2019 10:27