Badestedet ved Buresø har fundet vej til budgettet i form af en støtte på 350.000 kr. Pengene skal gå til at optimere forholdene.

Badestedet ved Buresø har fundet vej til budgettet i form af en støtte på 350.000 kr. Pengene skal gå til at optimere forholdene.

Plusturs-ordning, renovering af p-plads og en optimering af badestedet ved Buresø er også med i budgettet

Der afsættes også penge til parkeringsforholdene ved Veksø Station, badestedet ved Buresø og den såkaldte plusturs-ordning

Af
Kenneth Tanzer

I det nye Egedal-budget har forligspartierne fundet plads til en række anlægs-prioriteringer.

Én af dem er at sikre ordentlige parkeringsforhold ved Veksø Station, og i den forbindelse er der afsat 2,1 mio. kr. til at forbedre p-pladserne ved den lokale station. Også DSB støtter anlægsprojektet med 2,1 mio. kr.

"Vi skal kigge på nogle brugbare løsninger derude, så bilerne ikke er tvunget til at holde i grøftekanten, som de gør i dag. Det er ikke optimalt, så denne prioritering er meget positiv. Det er tiltrængt, at vi nu kigger på forholdene," siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune.

Han glæder sig også over, at badestedet ved Buresø har fundet vej til budgettet i form af en støtte på 350.000 kr.

"Forholdene ved badeområdet i Buresø trænger til et løft. Vi skal naturligvis kigge på selve badebroen, men det er også vigtigt at se på, hvad vi kan gøre for hele området," siger Bo Vesth.

Endelig kan udvalgsformanden med begejstring konstatere, at budgettet afsætter 50.000 kr. til at sikre borgerne bedre mobilitet gennem en ny plusturs-ordning.

Ikke kommet af sig selv

"Det er et godt supplement til rutebusserne og Flextur-ordningen. Denne plusturs-ordning giver eksempelvis vores ældre borgere mulighed for at blive hentet på bopælen og kørt ud til den kollektive transport. Det kan også være borgere, som bor et stykke fra den nærmeste bus- eller togstation. Plusturen er et tilbud, så de bedre kan gøre brug af den kollektive trafik," siger Bo Vesth, som glæder sig over, at budgettet tilgodeser mange borgere.

"Vi har vedtaget et positivt budget, men det er ikke kommet af sig selv. Det er kommet i hus, fordi vi tidligere har truffet nogle nødvendige beslutninger, som vi nu ser resultaterne af. Når det er sagt, så er det rart, at vi med dette budget kan indfrie nogle af borgernes ønsker," siger Bo Vesth til Lokalavisen Egedal.

Publiceret 15 October 2019 11:27