Liva Blinge Husum fra Ølstykke ses her med Rasmus Stoklund ved Christiansborg bibliotek. Privatfoto

Liva Blinge Husum fra Ølstykke ses her med Rasmus Stoklund ved Christiansborg bibliotek. Privatfoto

Skoleelev fra Ølstykke var i praktik på Christiansborg

Liva Blinge Husum fra Ølstykke skriver om sin store praktik- oplevelse

Liva Blinge Husum, elev i 9. klasse på Bækkegårdsskolen i Ølstykke, har været i Erhvervspraktik på Christiansborg. Det har hun skrevet følgende beretning om:

Til hverdag går jeg i 9. Klasse på Bækkegårdsskolen i Ølstykke. Jeg har haft fornøjelsen af, at være en uge i Erhvervspraktik på Christiansborg, hvor jeg har fulgt Folketingsmedlemmet Rasmus Stoklund (S). En travl men spændende uge hvor vi fik indblik i hvad politikerne egentlig laver i hverdagen. Grunden til at jeg valgte at komme i Erhvervspraktik som politiker var fordi, at jeg interesserer mig for politik og samfundsfag.

Første dag som politiker: Første dag på Christiansborg fik jeg udleveret et adgangskort samt en mappe med dagens program og en bog med alle Grundlovens regler. Derefter bød den på en rundvisning samt et oplæg om livet på Christiansborg. Derefter gav folketinget frokost på deres ene restaurant, Brydesen, hvor vi fik lækkertsmørrebrød og en sodavand. Så kom der to søde mennesker, og fortalte hvad politikerne egentlig laver rundt omkring på Christiansborg.

Folketinget åbner:

Som en årlig tradition, åbner Folketinget sine døre den første tirsdag i oktober. Jeg kom desværre en uge for sent til at overvære åbningen. Men man kan stadig mærke travlheden blandt alle politikerne, i forbindelse med åbningen.

Anden dag på Borgen: Vi blev hentet af Rasmus’ sekretær, Camilla, og blev ført op til Rasmus’ kontor, hvor han så fint sad og ventede på os. Han havde lige afsluttet et møde sammen med den politiske ordfører og nogle pressefolk for at snakke om hvilke medier der skal sættes fokus på, det møde kaldes ‘DPH’ . Rasmus startede med at fortælle lidt om ham selv bl.a. Familien, Arbejdet og hans funktion i Folketinget. Ifølge Rasmus, er det lidt svært at finde tid til at være sammen med familien, med det siger han:

“Det er en balancegang både at have et liv på Christiansborg, og et hjemme hos familien – især når man har små børn for der er mange møder, og meget der skal læses og skrives. Jeg prøver at undgå for mange sene aftenmøder og rejser til udlandet, da jeg i forvejen ser mine børn for lidt, men når så børnene er puttet, så kan jeg igen finde læsestof og computeren frem. I weekenderne er der ofte lokale møder og arrangementer. Det er en god måde at få talt med en masse mennesker på. Jeg synes det er et virkelig spændende job selvom man kun er et lille tandhjul i Folkestyret”.

Det viser, at Folketingets arbejde, ikke bare er at sige sin holdning, men rigtig meget andet.

Kl. 11:15 var der gruppemøde hos Socialdemokraterne. Socialdemokratiets gruppemøder handler ikke kun om politik.

Den tirsdag var lidt speciel, mødet startede nemlig med at en af Socialdemokraterne valgte en sang som blev sunget i hele salen, i dette tilfælde var det Trine Bramsen der valgte sangen. Derefter kom de seneste nyheder som den tirsdag var de praktikanter der var med til gruppemødet, hvor man skulle rejse sig op når ens navn blev sagt. Der blev præsenteret nye medarbejdere, og sagt farvel til nogle der havde sagt op. Og så startede alt det sjove. For så startede diskussionerne om lovforslag. Lennart Damsbo-Andersen læste et lovforslag op, hvorefter en af ordførerne inde for det ministerie, starter med at tale for sin sag, og derefter kan folk komme med negative og/eller positive bemærkninger, eller gode råd til lovforslagene.

En dag hos DSU:

Onsdag var vi på Islandsbrygge hos Dansk Socialdemokratisk Ungdom. Vi fik en introduktion til deres arbejde og gik derefter på Rådhuspladsen for at deltage i DSU kampagnen til C40 Klimatopmødet 2019. Det er et topmøde for borgmestre i de største af verdens byer som har forpligtet sig til at gøre noget aktivt ved klimaforandringerne.

Samråd:

Torsdag eftermiddag kl. 12:00-13:00 var der åbent samråd i Udlændinge- og integrationsudvalget om hvilken betydning niveauet af de offentlige ydelser har for asyltilstrømningen. Til det møde var Udlændinge- og Integrationsministeren, Mattias Tesfaye, Beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard og Formanden for udvalget, Christian Rabjerg.Traditionen lyder på, at man først må gå ind efter at alle ministrene er gået ind. Fordi det var et åbent samråd, kan debatten også ses på Folketingets hjemmeside.

Sidste dag på Borgen:

Fredag var vi en tur oppe i tårnet på Christiansborg, hvor der er en fantastisk udsigt over København. Vi rundede ugen af med et endnu et besøg i Folketingssalen og frokost i Snapsetinget.

En lærerig uge:

Det har været en virkelig lærerig uge, hvor jeg har lært rigtig meget om Folketingets arbejde og om hvordan det er at være politiker. Det er en rigtig travl hverdag med mange forskellige møder og interviews.

Publiceret 15 October 2019 13:03