I budgettet bruges der 1,8 mio. kr. på køkken-medarbejdere, der kan sikre tilberedning og servering af aftensmaden til beboerne på Egedal Kommunes plejehjem. Arkivfoto

I budgettet bruges der 1,8 mio. kr. på køkken-medarbejdere, der kan sikre tilberedning og servering af aftensmaden til beboerne på Egedal Kommunes plejehjem. Arkivfoto

Stor budget-glæde i Egedal: Penge sat af til kommunens plejehjem og demens-område

Udvalgsformand Vicky Holst Rasmussen jubler over flere midler til demens-indsatsen og køkkenmedarbejdere på plejehjemmene

Af
Kenneth Tanzer

Egedals "Budget 2020" tager hånd om kommunens plejehjems-beboere samt de borgere, der lider af demens.

Helt konkret har forligspartierne besluttet, at der bruges 1,8 mio. kr. på køkken-medarbejdere, der kan sikre tilberedning og servering af aftensmaden til beboerne på Egedal Kommunes plejehjem.

"Det er jeg rigtig glad for. Det er ingen hemmelighed, at måltiderne har en helt særlig betydning for vores beboere, og vi har gennem længere tid haft fokus på at opgradere tilberedning og servering af deres mad. Med de her midler, så kan vi ansætte køkkenmedarbejdere, der kan gøre hele mad-oplevelsen endnu mere lækker for vores beboere. Samtidig vil det frigive tid til plejepersonalets primære opgaver," siger Vicky Holst Rasmussen (A), formand for Social- og Udvalget i Egedal Kommune.

Hun glæder sig også over, at Egedals demens-område får tildelt 550.000 kr.

"Vi går jo ud og kalder os et "Demensvenligt Egedal", og så er det glædeligt, at vi kan frigive nogle midler, der kan hjælpe med at holde på medarbejdere og fastholde aktiviteter, som er så vigtige for de demens-ramte og deres pårørende. Det her er et sårbart område, som vi virkelig skal have fokus på," siger udvalgsformanden, der også kan notere sig, at Egedal-budgettet frigiver syv mio. kr. til borgere med forskellige diagnoser.

Skønt budget

"Det beløb skal ganske enkelt ud til borgere, der med en diagnose har brug for hjælp. Vi har endnu ikke drøftet, hvilke målgrupper, der kan komme i betragtning til midlerne," siger Vicky Holst Rasmussen.

Den lokale politiker jubler over, at det kommunale budget har prioriteret en række vigtige opgaver på både ældre- og demens-området.

"Det er altid sjovere at være med til budgetter, hvor vi kan frigive midler og råderum til fordel for borgerne. Det har vi formået i dette budget, og det er jeg rigtig glad for," siger Vicky Holst Rasmussen.

Publiceret 15 October 2019 08:34