Mindeord om Bent Jensen fra Ganløse.

Mindeord om Bent Jensen fra Ganløse.

Mindeord om bygmester Bent Jensen, Ganløse, 69 år

Henrik Wolfhagen, Ledøje Bygade 4, 2765 Smørum

Bent Jensen blev som ganske ung ingeniør i 1982 udnævnt til direktør i Chr. Islef-koncernens datterselskab H. Møller Jørgensen A/S i Odense.

Her startede han for alvor en karriere som ejendomsudvikler, der gennem en række markante byggeprojekter gav genlyd i ejendomsbranchen. Han fik samlet et team, der specialiserede sig i at give gamle ejendomme, der tilmed ofte var fredede, et nyt liv. Elias B. Muus gamle købmandsgård i Odense, Muusgården i Kerteminde, Sukkerkogeriet i Odense, Naffet 2 i Haderslev og Hotel Koldingfjord er blandt de markante projekter.

Hans resultater førte ham i 1989 til Birkerød, hvor ham som direktør fik omsat den tidligere Nordstens fabrik til det, der i dag fortsat fremstår som et af de bedre indkøbscentre i Danmark, Slotsarkaderne.

I 1992 startede han Søftoftegård A/S, hvor han i partnerskab med tidligere kolleger tog fat på renoveringen af Sorte Hest karreen, der som tidligere BZ højborg havde henligget i flere år. For ham var det vigtigt, at de gamle huse kunne få et nyt liv til en overkommelig pris, så de ikke skulle lade livet, men fortsat kunne bidrage til byens liv.

Herefter udviklede selskabet de efterfølgende år en perlerække af projekter: Ombygningen af Kongens Bryghus og silo, Carlsbergs Hovedkontor i tidligere silo og malteri, Kanonbådsskurene på Holmen, Chr. Hansens fabrik på Østerbro, Svaneparken i Birkerød, boliger på Laanshøj i Værløse og Andersen & Martinis tidligere bilhus i Rejsbygade.

Et stort nybyggeri på Rentemestervej, kaldet Emaljehaven, afsluttede denne epoke, inden han så finanskrisen komme før mange andre. Han søgte derfor mod ejendomsmarkedet i Hamborg, og har siden delt sin tid mellem dette, og det sidste store Søtoftegård-projekt i København: Ombygningen af den tidligere sæbefabrik på Carl Jacobsens Vej i Valby, der nu bl.a. huser en række statslige styrelser.

For os, der gennem en årrække havde det privilegium at arbejde sammen med Bent Jensen, står han som et fyrtårn, der med stort intellekt og en jernvilje altid kunne finde en vej, for et ellers håbløst projekt. Han formåede at gøre dagligdagen morsom og inspirerende. Også for dem, der af og til måtte bøje sig for at komme i mål. Samtidig var han passioneret omkring livet i byen, og for ham var den rigtige mavefornemmelse en vigtig rettesnor, når vanskelige beslutninger skulle træffes. Hans åbne varme omfattede altid vores familier og børn, der gerne blev budt ind, når der var noget at fejre.

Vi kommer til at savne en kæmpe inspirator og en varm ven. Men vores tanker går først og fremmest til hans hustru, Christel, de to døtre og deres familier.

Æret være hans minde.

Publiceret 15 October 2019 11:32