En mosekone og masser af spindelvæv dannede rammen om en herlig efterårsferie-aktivitet i skoven ved Skenkelsø Mølle. Fotos: KT

En mosekone og masser af spindelvæv dannede rammen om en herlig efterårsferie-aktivitet i skoven ved Skenkelsø Mølle. Fotos: KT

Hygge og uhygge: "Mosekonen" lyste efterårsferien op i Ølstykke

Den stod på pyntede lygter, en oplyst skov og et møde med mosekonen, da Ølstykke Historiske Forening og Møllelaug bød på lysfest ved Skenkelsø Mølle

Af
Kenneth Tanzer

"Jeg har brygget et måltid sammen til jer med orme, biller og spindelvæv."

Mosekonen fangede tirsdag eftermiddag børnenes opmærksomhed, da hun i skoven ved Skenkelsø Mølle holdt hof i en masse spindelvæv.

Den "gamle kone" var ellers ikke uhyggelig. Hun var glad for besøget af de mange børn, forældre og bedsteforældre, som med pyntede lygter havde taget turen ind i skoven i anledning af "Lysfesten på Skenkelsø Mølle".

Og skoven var et besøg værd for de efterårskåde børn, som fik store øjne, da de så det flotte lys-show på træerne, mens de sang lygtemandens sang til ære for netop mosekonen.

Arrangementet, som var stablet på benene af Ølstykke Historiske Forening og Møllelaug, blev støttet af Lysmager Catja Thystrup, der med udstyr fra Dansk Center for Lys og Tivoli skabte en hyggelig og uhyggelig ramme om den populære efterårs-aktivitet.

Super arrangement

"Det var et super godt arrangement. Vi har tidligere besøgt møllen til græskar-dagen og julehyggen, men dette tiltag med lygter og mosekonen i skoven var sjovt," sagde Pia Sloth Larsen fra Tangbjerg, som havde sine to børnebørn, Lea på ni år og Liv på fem år, med til Ølstykke.

"Det var meget sjovt at møde mosekonen," lød det fra Lea, inden forsamlingen satte kursen tilbage mod møllen.

Publiceret 16 October 2019 10:06