Det er på denne ejendom på Frederikssundsvej 169 i Stenløse, at Nørgaard Skødt Ejendomme Aps har planer om at opføre 22 lejligheder. Foto: KT

Det er på denne ejendom på Frederikssundsvej 169 i Stenløse, at Nørgaard Skødt Ejendomme Aps har planer om at opføre 22 lejligheder. Foto: KT

22 nye lejligheder på vej til Stenløse: Grønt lys til nyt etage-byggeri lige ud til Frederikssundsvejen

Nørgaard Skødt Ejendomme Aps har planer om at opføre et etagebyggeri på Frederikssundsvej 169. Projektet møder politisk opbakning i Egedal Kommune

Af
Kennett Tanzer

Et nyt bolig-byggeri med plads til 22 lejligheder kan snart se dagens lys i Stenløse - nærmere betegnet på Frederikssundsvej 169 og Kornvænget 1A.

Det står klart efter det seneste møde i Planudvalget i Egedal Kommune.

Her valgte de lokale politikere at give grønt lys til at udarbejde en ny lokalplan, der skal give bygherre Nørgaard Skødt Ejendomme Aps mulighed for at opføre lejligheder i to-tre etager, hvor store og mellemstore lejligheder fordeles på første og anden etage, mens de små lejligheder placeres på tredje etage.

"På vegne af bygherren har LINK Arkitekter henvendt sig til os med en ansøgning om et bolig-projekt og en igangsættelse af et nyt plangrundlag for grundene. Det ønske har vi valgt at bakke op om i form af en ny lokalplan," siger Ole B. Hovøre (V), næstformand i Planudvalget.

Grunden på cirka 2100 kvadratmeter er ejet af netop Nørgaard Skødt Ejendomme Aps, som også stod bag boligerne på Stenløses gamle biografgrund. Ejendommen på Frederikssundsvej 169 rummer i dag lokaler, der udlejes til liberalt erhverv og tilhørende bolig, mens ejendommen på Kornvænget 1A rummer en boligejendom.

"Bag grundene ligger der en frisør og et pizzeria, men de bliver ikke berørt af byggeriet. Begge grunde har ikke været attraktivt nok i forhold til et erhvervs-byggeri, og så er det spændende med nogle boliger, der kommer til at få en central placering," siger Ole B. Hovøre til Lokalavisen Egedal.

FAKTA

  • Der etableres fælles opholdsarealer både på terræn, altaner og tagterrasser. Opholdsarealerne er placeret i forhold til bedste udnyttelse af solen. Alle lejlighederne har enten altan eller direkte adgang til udeområde fx tagterrasse.
  • Adgang til boligerne sker fra Frederikssundsvej, hvor indgangspartierne er markeret tydeligt. En passage gennem bygningen skaber forbindelse til gård/opholdsareal mod syd/vest. På terræn er der plads til 22 p-pladser, som tilgås fra Kornvænget.
  • I forbindelse med udviklingen af projektet, er der udarbejdet en støjrapport i forhold til Frederikssundsvej. Bygningen danner en skærm mod Frederikssundsvej, så opholdsarealerne på terræn mod sydvest skærmes mod støj, ligesom bygningens facade mod syd/sydvest kan overholde de vejledende grænseværdier.
  • Administrationen i Egedal Kommune vurderer, at der er behov for en analyse af de trafikale- og trafiksikkerhedsmæssige forhold, idet tilkørselsforholdene sker via Byvej til Kornvænget. Vejadgang på Kornvænget skal ske over et privat vejudlæg med relativt smal adgangsvej, der kan skabe udfordringer. Derudover kan oversigtsforholdene på Byvej være et problem.

Publiceret 17 October 2019 10:20