Direktør og ejer af Multi Fitness kæden, Mikael Hjørne, åbner endnu et center overfor det gamle bageri på Stationstorvet i Ølstykke. Foto: Mette Døllner

Direktør og ejer af Multi Fitness kæden, Mikael Hjørne, åbner endnu et center overfor det gamle bageri på Stationstorvet i Ølstykke. Foto: Mette Døllner Foto: Mette Døllner

Fra handelsgade til fitness-cencrum: Nyt træningscenter ved stationen

Er der plads til endnu et fitnesscenter i Ølstykke? Spørger man ejer og direktør for Multi Fitness kæden, Mikael Hjørne, er svaret ja, for ifølge ham har interessen for at træne med vægte og maskiner aldrig været større

Af
Mette Døllner

ølstykkeNår Multi Fitness i slutningen af oktober slår dørene op til et nyt 750 kvadratmeter stort træningscenter er det en del af en trend, der langsomt men sikkert har forvandlet den tidligere handelsgade i Ølstykke til en sand fitnessgade, hvor den ene detailbutik efter den anden med årene er blevet overtaget af træningscentre eller behandlere.

Fra sin bagerbutik på Stationstorvet har bagermester Henrik Hansen på nærmeste hold i 30 år kunnet følge med i udviklingen:

”Vi har fået et andet publikum, end vi har været vant til. Men jeg har kun positivt at sige om udviklingen, for det er dejligt, at der er lys i lokalerne, så vi stadig har en samlet bymidte. Men der må også gerne være en balance, så der fortsat er butikker, man kan handle i, når man har trænet.”

Ifølge Henrik Hansen er omsætningen i bageriet i hvert fald ikke gået ned, selvom gaden har fået et større sundhedspotentiale.

”Når man har trænet, er der vel også plads til en kage, for så er der ikke så meget dårlig samvittighed”, siger den erfarne bager med et smil i stemmen.

In at holde sig i form

Interessen for at holde sig i form afspejler sig ikke kun i Ølstykkes handelsgade men også i udviklingen hos Multi Fitness. Her har Mikael Hjørne i løbet af de sidste fire år åbnet otte centre rundt om på Sjælland med et niende i støbeskeen med planlagt åbning inden årets udgang.

”Branchen har aldrig været større, og den bliver større endnu. Almindelige mennesker har fået øjnene op for, at de bliver nødt til at holde sig i form, og her tilbyder vi tilgængelighed. For det sværeste er at få indpasset træningen i en travl hverdag, hvor vi alle arbejder rigtig meget, og mange har små børn. Så vi har åbent 24/7, 365 dage om året – vi lukker aldrig”, siger Mikael Hjørne, der selv har trænet hele livet.

Konceptet hos Multi Fitness er udelukkende salg af træningsmedlemskaber. Her kan man altså ikke få holdtræning, derimod har kunderne mulighed for at tilkøbe individuel træning hos trænere, der er tilknyttet Multi Fitness på freelancebasis.

Udover Multi Fitness kæden ejer og driver Mikael Hjørne også Multi Motion i Holbæk, som han åbnede tilbage i 1998. I årenes løb har han siden været med til at starte forskellige kæder op, indtil han for fire år siden rullede konceptet for Multi Fitness ud, som indtil videre har indtaget Holbæk, Asnæs, Skibby, Svebølle, Jyderup, Præstø, Store Heddinge og nu også Ølstykke.

Men hvad med de mange konkurrenter i gadebilledet?

”Det skaber jo bare nogle flere kunder. Vi ryster træet lidt mere, kan man sige. I Holbæk er der 15 træningscentre, og det er ikke en by med særlig mange indbyggere. Så jeg tror, der er plads til alle”, siger Mikael Hjørne, der peger på, at alene synligheden af så mange træningsmuligheder kan inspirere folk, der aldrig har trænet, til nu at begynde.

Publiceret 18 October 2019 12:06