Chokoladebrunch bliver en af de ting, den nye Peter Beier café i Egedals Centret har på kortet. Foto: AL

Chokoladebrunch bliver en af de ting, den nye Peter Beier café i Egedals Centret har på kortet. Foto: AL

Peter Beier i Egedal Centret udvider med café

Så kan chokolade-elskerne godt begynde at glæde sig. 1. november åbner Peter Beier en café med 21 pladser

Af
Anne Lønstrup

Den dag, Peter Beier åbnede sin butik i Egedal Centret i 2015, løb han tør for flødeboller (efter at have uddelt 1.000 stk.) og måtte have flere bragt i en fart for ikke at skuffe de besøgende.

Nu er der igen Grand Opening i forretningen, for Peter Beier udvider med hele hjørnebutikken ved siden af den oprindelige forretning, og går fra at have to borde og fire stole udenfor til at få en kapacitet på 21 siddende gæster inden døre. Peter Beier cafeen i Egedals Centret er nummer seks i rækken. I forvejen findes der cafeer fire steder i København samt en i Malmø.

Retail Operations Manager, Tina Pedersen - som udtaler sig om åbningen, fordi Peter Beier er på rejse til sin kakaoplantage i Caribien - fortæller, at kunderne i Egedal har en helt særlig plads.

Produktionen begyndte nemlig i Stenløse i 2001 i industriområdet på adressen Dam Enge. Her kørte mange kunder forbi kun for at hente chokolade, og de fulgte med, da forretningen flyttede til centret.

”Kunderne i Egedal er virkelig loyale og trofaste. De ældre kunder kender Peter Beier personligt, og de kender også produkterne, så det kan også godt blive læst og påtalt, hvis en af de unge ansatte i Stenløse får sagt noget, som kunderne måske ved bedre,” smiler Tina Pedersen.

Fordobler arealet

Fremover behøver Peter Beier fans i Egedal ikke køre ind til byen, hvis de vil nyde en chokoladebrunch, et fad med chokoladetapas eller en afternoon tea.

”Vi får et meget større lokale, og da vi får hele hjørnet, kommer der også meget mere dagslys ind. Til sommer er det meningen, at der også skal være udeservering rundt om forretningen,” fortæller Tina Pedersen og tilføjer, at håbet er, at cafeen kan være med til at skabe mere byliv i centret.

Netop nu ligger forretningen mere eller mindre i byggerod. Peter Beiers faste arkitekt, som har været med til at indrette alle hans forretninger, har designet lokalet med et åbent storkøkken, hvor kunderne kan kigge med, når der bliver lavet friskbagte boller og kager, ristet chokolade-müesli og når der hver dag dyppet økologiske jordbær til anretningerne. Der kommer nyt handicapvenligt toilet og et nylagt gulv med chokoladebrune fliser og mørkt træ. I alt kommer arealet op på ca. 100 m2.

”Indretningen kommer i det hele taget til at ligne cafeerne inde i byen med Hay-møblement og fotos af kakaoproduktionen på væggene. Endelig serveres vores anretninger på specialdesignet kongeligt porcelæn med Peter Beier logo,” fortæller Tina Pedersen, som har hun været ansat i Peter Beier i over ti år og hun har også været ude at se Peter Beiers kakaoplantage i Caribien og har været med til at plukke kakaofrugterne og tage bønnerne ud af dem.

Netop nu er hun medvirkende til at uddanne og ansatte det personale, som skal være Peter Beiers ansigt udadtil i cafeen i Egedals Centret.

Åbent ugens syv dage

Selv er 54-årige Peter Beier er uddannet konditor og chocolatier og er kendt for at sælge chokolade i høj kvalitet. Som nyuddannet arbejdede han hos Magasin du Nord Chokolade, hvor det lykkedes ham næsten af femdoble salget på seks år. Han blev selvstændig i 1996 og åbnede sin første butik på Falkoner Allé i København.

I 2007 flyttede Peter Beier produktionen fra Dam Enge til Ørsholt Gods i Gurre ved Helsingør, hvor Peter Beier Chokolade A/S nu har sit hovedsæde.

Fredag den 1. november vil der igen være gratis flødeboller til de første 1.500 kunder. I hele åbningsweekenden i Egedal Centret serveres der gratis bobler til dem, der booker bord. Cafeen vil holde åbent alle ugens syv dage.

Publiceret 18 October 2019 06:08