Et enigt Egedal-byråd, også med deltagelse af SF, kunne tirsdag aften endegyldigt vedtage

Et enigt Egedal-byråd, også med deltagelse af SF, kunne tirsdag aften endegyldigt vedtage "Budget 2020". Arkivfoto

Nu er hele byrådet med: SF stemte alligevel for Egedals budget

Forligsteksten i "Budget 2020" vil SF ikke være en del af, men selve budgettet stemte man for på byrådets andenbehandling

Af
Kenneth Tanzer

Som det eneste byråds-parti valgte SF at stille sig uden for døren, da Egedals partier og løsgængere for nylig indgik et bredt budgetforlig for "Budget 2020".

Årsagen var ordlyden i forligsteksten i forhold til byrådets investeringsplan, men ved tirsdagens andenbehandling på Egedal Rådhus valgte partiet og gruppeformand Jens Skov alligevel at tage plads ved bordet og stemme "ja" til budgettet.

"Jeg kan stadig ikke bakke op om forligsteksten, der gav os mundkurv på i forhold til beslutninger og processer taget og igangsat med sidste års budget, men selve budgettet og indholdet af det har jeg ikke noget imod. Det er et godt budget, men det kunne have været bedre," siger Jens Skov.

Inden han stemte for den brede budgetaftale, så fremlagde han sit eget budgetforslag, der blandt andet bød på minimumsnormeringer, en obligatorisk madordning med en forældrebetaling på 25% samt flere busser i Ledøje og Smørum.

Hele herligheden skulle finansieres ved at sætte grundskylden op fra 23,98 promille til 30 promille, ligesom forslaget om en halvering af dækningsafgiften skulle fjernes.

Det næstbedste

Budget-forslaget blev ikke overraskende nedstemt af de øvrige partier, og det tager Jens Skov til efterretning.

"Sådan er det. For os var det vigtigt at vise, hvordan vi kunne lave et bedre budget, men når man ikke kan få det bedste, så må man jo tage det næstbedste. Det er bestemt til at leve med, og derfor endte vi med at stemme for," siger Jens Skov til Lokalavisen Egedal.

Det vedtagne budget, der byder på udvidelser og forbedringer for godt 21 mio. kr., heraf knap 7 mio. kr. til investeringer i anlæg i 2020, fik rosende ord med på vejen af borgmester Karsten Søndergaard.

”Budgettet tegner virkelig godt for årene fremover. Det er et økonomisk ansvarligt budget i balance, og de overordnede pejlemærker i budgetaftalen afspejler en aktiv prioritering af kernevelfærden. Vi har bl.a. sikret investeringer til at styrke folkeskolens fysiske og læringsmæssige rammer og sat fokus på en række tiltag for seniorer, f.eks. bofællesskaber og demensindsats. Vi har også prioriteret at halvere dækningsbidraget for Egedals virksomheder, så vi kan skabe endnu bedre vilkår for erhvervslivet - og dermed flere lokale arbejdspladser til kommunen. Det er bare nogle af de forbedringer, som jeg personligt er meget tilfreds med i budgettet”, forklarer borgmester Karsten Søndergaard.

Publiceret 06 November 2019 11:55