"Jeg tror, at flertallet af kommunens forældre er klar til at imødekomme denne prisstigning," siger Karin Jespersen. Arkivfoto

Bestyrelsesformand og mor til to børn i Egedal: "Jeg vil gerne betale mere for flere ansatte"

Karin Jespersen, formand for områdebestyrelsen i Ganløse og Slagslunde, støtter lovbestemte minimums-normeringer

Af
Kenneth Tanzer

Hvis der indføres minimums-normeringer, så kan Egedals forældre, ifølge Cepos, se frem til at skulle betale 5.938 kr. mere om året for et barn i vuggestuen og 4.032 kr. for et børnehavebarn.

Udsigten til den øgede prisstigning skræmmer dog ikke Karin Jespersen, der er formand for områdebestyrelsen i Ganløse og Slagslunde, som dækker institutionerne Hvidehøj, Møllehøj, Basthøj og Stjernehuset.

"Jeg vil gerne betale mere for at få flere ansatte og flere varme hænder i vores daginstitutioner. Det er jeg villig til," siger Karin Jespersen.

Hun er overbevist om, at mange andre Egedal-forældre har samme holdning.

"Der har været tydelige tilkendegivelser og demonstrationer, hvor forældrene har gjort det klart, at vi ønsker flere pædagoger til vores børn. Egedal er i dag meget langt nede på listen med hensyn til antal pædagoger i både vuggestue og børnehave sammenlignet med andre kommuner. Det er alle enige om, så jeg tror, at flertallet af kommunens forældre er klar til at imødekomme denne prisstigning," siger Karin Jespersen.

Også hvis prisstigningen er 5.938 kr. om året?

"Ja, det tror jeg. Der vil altid være nogle, som ikke kan eller vil støtte sådan en stigning, men de fleste vil være villig til det, for det her drejer sig om vores børn. Hvis tallene fra Cepos passer, så er det selvfølgelig en markant stigning, men cirka 500 kr. mere om måneden vil jeg godt finde."

Skal være et lovkrav

Karin Jespersen, der også er mor til to børn i henholdsvis vuggestue og børnehave, støtter sammen med sin områdebestyrelse lovbestemte minimumsnormeringer.

"Med den besparelse, der har været de sidste mange år på børne- og ungeområdet, så vurderer vi ikke at Egedal kommune af sig selv skulle foreslå en øget normering for egen regning. Det skal komme som et lovkrav. Egedal Kommune har ikke pengene eller viljen, men hvis de lovbestemte minimumsnormeringer bliver vedtaget, så håber vi, at Egedal Kommune finder ressourcer, så ekstraregningen kan minimeres," siger Karin Jespersen.

Hun støtter i øvrigt forslagene fra Cepos om at sænke sygefraværet og fjerne det unødvendige bureaukrati fra institutionerne.

"Det er vi i vores bestyrelse fuldstændig enige i, men vi håber da samtidig, at det er noget som Egedal Kommune allerede har fokus på," siger hun.

Publiceret 14 November 2019 06:06