En gruppe Egedal-borgere er klar med et modspil til

En gruppe Egedal-borgere er klar med et modspil til "Black Friday". Tiltaget skal dog ikke ses som en hetz mod de lokale forretningsdrivende, lyder det fra initiativgruppen kaldet "Grøn Event Egedal. Ritzau Scanpix

Vil sætte fokus på det store forbrug: Klima-bekymrede Egedal-borgere arrangerer "grøn fredag"

Initiativgruppen "Grøn Egedal Event" er på på banen med et alternativ til den store shoppingdag "Black Friday"

Fredag den 29. november er det "Black friday", hvor den traditionen tro står på masser af shopping til yderst gode priser.

Men i Egedal Kommune er initiativgruppen kaldet "Grøn Event Egedal" klar med et alternativ til "Black "friday. Tiltaget hedder "Grøn Fredag" og afvikles fredag den 29. november fra kl. 16.00 til 20.00 i Kulturhuset i Stenløse, nærmere betegnet i den gamle byrådssal.

"Grøn Fredag går ud på at bytte ting i stedet for at købe ting. Hvis man har noget, man ikke længere bruger, er det tid til, at det rejser videre. Det kan være alt muligt som tøj, bøger, køkkengrej, elektronik og legetøj eller julepynt og pynteting til hjemmet. Dog kun mindre ting. Uanset om man har afleveret noget ved bordene, kan man gå på opdagelse mellem de spændende ting, som andre har medbragt, og måske møder man lige det, man står og mangler. Det er ikke noget med at bytte lige over - man afleverer eller henter eller begge dele," siger Bente Brun på vegne af "Grøn Event Egedal".

Hun understreger, at konceptet, der findes over alt i landet, nu også er nået til Egedal.

Ikke nogen hetz

"Initiativtagerne er klima-bekymrede fra hele Egedal. Det er ikke en hetz mod de lokale forretningsdrivende," lyder det fra Bente Brun.

”Hvis man virkelig har brug for noget, der er nyt, bør det købes lokalt. Det er heller ikke tanken at udkonkurrere genbrugsbutikkerne. Vi ønsker bare at sætte fokus på vores alt for store forbrug, der er til stor skade for klimaet, ved hjælp af denne event. Det tøj og de ting, der måtte blive tilbage, vil blive givet videre til Røde Kors," siger Bente Brun.

Publiceret 19 November 2019 06:39