Mums: Sjællands bedste romkugler er fra Ganløse

Radio Midtsjælland ved Køge har kåret romkuglerne fra Ganløse Bageri til Sjællands bedste. Kåringen bliver mødt med stor glæde hos den lokale bager Lars Jensen

Af
Kenneth Tanzer

De har besøgt 60 bagerier, og de har smagt på over 60 forskellige romkugler, men nu er jagten på Sjællands bedste kage-godbid overstået.

Radio Midtsjælland ved Køge har nemlig kåret romkuglerne fra Ganløse Bageri til Sjællands bedste.

"Vi har været vidt omkring for at finde den bedste romkugle, men både vi og flere af vores lyttere har peget på Ganløse Bageri. Deres romkugler er også noget særligt," sagde Michael Larsen fra Radio Midtsjælland, da han torsdag morgen troppede op i det lokale bageri for at overrække diplom, blomster og vin til Ganløse-bager Lars Jensen.

Sådan ser de ud - de populære romkugler fra Ganløse.

Sådan ser de ud - de populære romkugler fra Ganløse.

Den lokale bagermester blev i den grad taget på sengen, men han kunne ikke skjule sin begejstring over hæderen til sin egen romkugle.

Stort skulderklap

"Jeg er super glad for denne kåring. Jeg bruger jo mange timer hernede, så det er rigtig rart med sådan et skulderklap. Det er fedt," sagde Lars Jensen.

Hvad er hemmeligheden bag din romkugle?

"Jamen, der er faktisk ikke nogen hemmelighed. Den er lavet af kage, frisk wienerbrød og kakao. En romkugle er ligesom en sovs. Den skal hele tiden smages til, og så tager det noget tid at køre den jævn."

Ingen hemmelige ingredienser?

"Ha ha, jo jeg bruger også et bestemt krydderi, men det holder jeg for mig selv, så lidt hemmeligt er det jo nok."

Hvor mange romkugler sælger du om dagen?

"Der skal nok blive solgt omkring 80 romkugler på én dag."

Mens Lars Jensen stillede op til interview for radio-stationen, der dagligt har 6.000-7.000 lyttere, så fandt hans personale flagene frem.

"Det er jo ikke hver dag, at vores romkugler vinder en pris," lød det begejstret.

Lars Jensens forældre har i 13 år ejet det over 100 år gamle bageri, som de seneste fem år har været drevet af Lars Jensen og hans kone. Nu kan familien smykke sig med titlen "Sjællands bedste romkugler".

Publiceret 28 November 2019 13:08