"Som virksomhedsejer skal man være stolt, når ens virksomhed er på Flinke-Listen. For det betyder, at ens kunder overordnet set er glade for samarbejdet. Det er en anerkendelse af, at man er en solid forretningsfører, som man kan stole på," siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Visma Rating. Pressefoto

Undersøgelse: Så mange virksomheder i Egedal tilhører eliten

5,9 procent af virksomhederne i Egedal Kommune optræder på Visma Ratings "Flinke-Liste". De er dermed en del af eliten af de danske virksomheder

De fleste selvstændige oplever på et tidspunkt at sende en regning, som aldrig bliver betalt. Det er frustrerende og kan faktisk være decideret ødelæggende for virksomheden. For når kassen er tom, så lukker virksomheden – og det er skidt for det lokale erhvervsliv.

Heldigvis er langt størstedelen af landets erhvervsdrivende gode mennesker, som betaler deres regninger til tiden og opfører sig ordentligt. Eliten af disse virksomheder finder man på Visma Ratings Flinke-Liste.

I Egedal Kommune optræder 5,9 procent af virksomhederne på Flinke-Listen. Det fremgår en pressemeddelelse fra Visma Ratings. Placeringen er dog ikke nok til at sikre Egedal Kommune en plads i top-10. Her finder man blandt andet Herlev, Ballerup og Glostrup Kommune.

"Som virksomhedsejer skal man være stolt, når ens virksomhed er på Flinke-Listen. For det betyder, at ens kunder overordnet set er glade for samarbejdet. Det er en anerkendelse af, at man er en solid forretningsfører, som man kan stole på," siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Visma Rating.

345.000 bedømmelser

Flinke-Listen dannes på baggrund af de 345.000 bedømmelser af landets virksomheder, som er foretaget af de 180.000 brugere af regnskabsprogrammerne Dinero og e-conomic.

Når en virksomhed har solgt en vare eller ydelse til en anden virksomhed, kan de afgive en positiv eller negativ bedømmelse af kunden. En algoritme afgør ud fra en række parametre, om virksomheden har så gode bedømmelser, at den skal optræde på Flinke-Listen.

Formålet med Visma Rating er at skabe mere gennemsigtighed på tværs af erhvervslivet og samtidig fremhæve de mange virksomheder, som udmærker sig positivt.

"Virksomheder, som snyder og bedrager, går konkurs med et brag eller varsler massefyringer, skal nok få omtale. Med Flinke-Listen går vi den modsatte vej og hylder landets bedste virksomheder. Dem, som opfører sig ordentligt, betaler deres regninger til tiden og er værd at handle med. Eliten i det danske erhvervsliv," siger Martin Thorborg

"De virksomheder fortjener at blive hyldet. Nu kan jeg ikke personligt overrække dem alle en medalje, som de egentlig fortjener, men så glæder det mig i det mindste, at vi kan give dem en placering på Flinke-Listen."

Han understreger samtidig, at dem, som ikke er på Flinke-Listen, ikke nødvendigvis er dårlige betalere eller dårlige samarbejdspartnere. Mange af dem mangler bare bedømmelser for at optræde på listen.

Publiceret 29 November 2019 10:22