Foto: Mostphotos.

Foto: Mostphotos.

Egedal er 'højdespringer' med hushandler

På otte år er der sket en fremgang i boligsalget på 116 procent i Egedal Kommune

Til salg I 36 kommuner har der været mindst dobbelt så mange hushandler i år som i starten af årtiet, hvor finanskrisen rasede og hussalget skrabede bunden. Blandt de 36 'højdespringere' finder man Egedal Kommune.

Egedal Kommune har haft en fremgang i antal hushandler fra 2011 til 2019 på hele 116 procent. I år har der været ikke færre end 292 hushandler i kommunen. Det viser nye tal fra Boligsiden over hushandler hos landets ejendomsmæglere, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Hussalget i 2019 er det højeste i årtiet - og der er 87 procent flere solgte huse på landsplan end i samme periode af 2011. Ifølge ejendomsmæglerkæden Home skal man helt tilbage til 2007 for at finde et bedre hussalg end i år.

Men i Egedal Kommune har salget altså rundet de magiske 100 procent. Borgmester Karsten Søndergaard (V) ser det som et resultat af en positiv tendens, hvor flere nye borgere er kommet til:

"Vi vil være den kommune, hvor vi har verdens bedste hverdag, med gode forhold for børnefamilier, men hvor også unge og ældre har et godt liv. Vi har en enestående natur, relativt billige boliger og gode outdoor- og sportsfaciliteter. Vi har lidt af det hele kun 30 minutter fra København. Det er alt sammen med til at gøre Egedal attraktiv", siger han i den kommunale pressemeddelelse.

Flere borgere

Den seneste befolkningsprognose for Egedal Kommune viser desuden positive tendenser.

I begyndelsen af 2019 boede der 43.339 indbyggere i Egedal Kommune. Dermed har der i 2018 været en stigning på 337 indbyggere. Alene i 2018 flyttede der 122 flere borgere til Egedal end forventet samtidig med, at der blot fraflyttede 56 flere end forventet. Altså blev der 66 flere borgere i Egedal end man havde regnet med.

"Vi har en ambition om at tiltrække flere nye borgere og mere arbejdskraft til Egedal Kommune. Det afspejles netop ved de flere hushandler, og at vi de seneste år har haft en pæn vækst i antallet af indbyggere", siger Karsten Søndergaard.

due

Publiceret 02 December 2019 09:11