Her på Bækkegårdsskolen i Ølstykke slog en kvindelig lærer en 6-årige dreng i januar. (Foto: KT)

Her på Bækkegårdsskolen i Ølstykke slog en kvindelig lærer en 6-årige dreng i januar. (Foto: KT)

Lærer dømt for at slå elev efter eleven spyttede

10 dagsbøder af 200 kroner. Det er dommen, som en lærer er blevet idømt efter at have slået en vanskelig elev i ansigtet

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

En kvindelig lærer fra Bækkegårdsskolen i Ølstykke er blevet dømt for at give en elev en flad på hovedet. Episoden fandt sted på skolen den 16. januar klokken 11.30.
Læreren, der er 59 år, blev i retten i Hillerød tirsdag eftermiddag idømt 10 dagsbøder af 200 kroner.
Drengen, der var seks år, havde slået en anden dreng fra klassen. Da læreren så det, spurgte hun drengen, hvorfor han gjorde dette. Elevens svar var at spytte læreren i hovedet og slå læreren i ansigtet. Det betød altså, at læreren slog drengen med fald hånd og ramte ham på læben, som begyndte at bløde.
Læreren indberettede selv episoden til skolens ledelse. I retten kom det frem, at det ikke var første gang, at der havde været anvendt magtanvendelse overfor drengen af lærere og pædagoger - dog lovlig magtanvendelse. Den 6-årige elev beskrives som en dreng med udfordringer i forhold til lærere, pædagoger og andre elever.
Den kvindelige lærer blev kort tid efter episoden hjemsendt fra skolen og er blevet afskediget. Hun har undervist i 34 år og de 10 af dem på Bækkegårdsskolen i Ølstykke. Dommen betyder også, at læreren skal betale sagens omkostninger.

Publiceret 20 May 2014 00:00