Efter sommerferien kommer Stenløse Boldklubs flag ikke længere til at blafre på Ølstykke Stadion. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Efter sommerferien kommer Stenløse Boldklubs flag ikke længere til at blafre på Ølstykke Stadion. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Stenløse Boldklub kører solo

Ægteskabet med Ølstykke FC stemt ned af medlemmerne af fire års sammenhold, men formanden ser optimistisk på fremtiden

Af
Ove Dyrstrøm

FODBOLD. Det har ligget i luften længe, og ved tirsdagens generalforsamling i Stenløse faldt den endelige beslutning, at Stenløse Boldklub til sommer udtræder af SC Egedal, som så dagens lys for fire år siden i samarbejde med Ølstykke FC. Det skete med et overvældende flertal, idet 51 af de 52 fremmødte stemte for forslaget, og det glæder formand Preben Rasmussen, der selv blev genvalgt som formand på mødet.
”Bestyrelsen havde i forvejen truffet en afgørelse, men det var medlemmernes blåstempling vi ville have, for de var selv med til at stemme os ind den gang, så det var vigtigt for os, at have deres opbakning”, siger han.
Formanden fortæller, at beslutningen for udtrædelsen skyldes medlemmernes ønsker, og det var han nødsaget til at lytte til, og fordi at de to klubber havde forskellige ønsker.
”Stenløse er mere en breddeklub, mens Ølstykke nok er mere eliteorienteret. Måske skulle vi dengang have nøjes med kun at have et fælles førstehold. Jeg vil ikke afvise, at det kan komme på tale engang, men lige nu så siger medlemmerne altså nej”.
Rent praktisk så betyder adskillelsen til sommer, at Stenløse overtager SC Egedals 1. og 3.hold, som i øjeblikket ligger i danmarksserien og serie 4, mens Ølstykke FC overtager klubbens 2. og 4.hold, som i øjeblikket ligger i serie 2 og serie 5, nøjagtigt den samme fordeling de to klubber havde, da de indgik aftalen i 2011.
Preben Rasmussen oplyser, at han undervejs har haft orienterende møder med spillere og trænere, hvor han har kunne berolige dem med, at holdet efter sommerferien ville være det samme, som i stedet bare skulle spille kampene i Stenløse iført deres blå trøjer. Aftalerne med trænere og spillere ville fortsætte, hvis de selv ville være med til det.
”Der er få spillere, som er smuttet, men det er nogle som har ønsket at prøve noget andet, og sådan vil det altid være i en klub. Vi har dog allerede aftaler på plads med nogle af holdets mest rutinerede spillere, som f.eks. anfører Morten Edvold, Søren Rasmussen, Lasse G. Madsen og Mathias Pointinger, i alt har vi aftaler på plads med 17 spillere samt med et par U19-boblere, så det er ikke så ringe endda. Jeg syntes, at det ser fornuftigt ud, og så har vi yderligere 4-5 spillere udefra, som vi skal have en snak med. Det er nogle erfarne spillere, der kan være med til at give stabilitet i forsvaret og på midtbanen, da nogle af dem har spillet på højere niveau”.
På spørgsmålet om faciliteterne på Stenløse Stadion contra Ølstykke Stadion med siddepladser, lysanlæg og nyt klubhus, så erkender Preben Rasmussen, at de kommer til at spille i lidt mere ydmyge rammer.
”Vi kan godt blive enige om, at opvisningsbanen på Stenløse Stadion i øjeblikket ligner noget fra Østeuropa, men vi har et aktivitetsudvalg, der nu vil opgradere og shine stadion op, så man til den tid også vil kunne købe øl, vand og pølser nede ved opvisningsbanen. Nu har vi heldigvis hele foråret til at gøre det i stand”.
Den allerførste plan på dagsordenen er dog, at få SC Egedals førstehold til at overleve i Danmarksserien, og her ser Preben Rasmussen meget optimistisk på mulighederne.
”Jeg syntes det ser helt fornuftigt ud. Vi har fået en fantastisk dygtig træner i Thomas Gammelgaard, og med de forstærkninger der er på vej, så er jeg ret overbevist om, at den skal vi nok få kørt hjem i forårets kampe”, slutter Stenløse-formanden.

Publiceret 26 February 2015 06:00