Odders grønne mur kunne ikke holde HØJ fra fadet og dermed passerede HØJ dem i tabellen. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Odders grønne mur kunne ikke holde HØJ fra fadet og dermed passerede HØJ dem i tabellen. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Odder fik tæv:

To livsvigtige point til HØJ

Flot fight da de besejrede Odder med 32-28 og fik lidt luft ned til stregen

Af
Ove Dyrstrøm

Det var en af de vigtige nøglekampe for begge mandskaber, da HØJ i lørdags havde besøg af Odder, idet begge hold ligger i det brede midterfelt i 1.division, hvor seks hold kæmper en indædt kamp for ikke at havne blandt de to hold, som skal ud i kval-kampe for at blive i divisionen. Efter en flot fight, så kunne HØJ juble efter det sidste dommerfløjt med en sejr på 32-28, hvor de gennem det meste af 2.halvleg havde styr på modstanderne. Dermed har HØJ vundet tre ud af årets fire kampe efter trænerskiftet, og de to point gav en smule mere luft i tabellen i det stadig meget tætte midterfelt.
”Det var en meget vigtig sejr. Jeg har tidligere savnet, at vi har fået vist, at det er vores hjemmebane, for det er vigtigt vi tør tage initiativet, hvor vi går forrest og tror på egne evner, og ikke fokuserer så meget på de andre”, sagde HØJ's træner Henrik Kjeldsen efter kampen
Ganske vist kom Odder foran 0-1 på et mål i første minut, men det var også den eneste gang i kampen, for efter de ti første jævnbyrdige minutter, så var det HØJ der svingede taktstokken resten af tiden. Peter Nørklit snuppede et tidligt straffekast, og i den anden ende blev der vist styrke af Danni Jørgensen, Mikkel Sjøberg og ikke mindst en meget stærkt spillende Kenneth Olsen, der med et bragende underhåndsskud bragte HØJ foran 8-5 midt i halvlegen.
Den føring blev udbygget til 11-6 efter et par gode kontraløb, men jyderne svarede godt igen med tre scoringer på stribe til 11-9, så Henrik Kjeldsen måtte tage en timeout. Odder var nemlig meget giftige på deres hurtige kontrafase, og da deres forsvar samtidigt steppede godt sammen, så gav det HØJ problemer. Der blev reduceret til 12-11, men takket være en flot dobbeltredning af Nørklit og mål af Jacob Bønnelykke og Frederik Høyer, så kunne HØJ gå til pause med 14-12 på måltavlen.
HØJ fik en drømmestart i 2.halvleg, da de i løbet af fire minutter øgede til 18-13, så Odders træner Mads Brandt måtte smække det grønne timeout kort på bordet. HØJ bevarede dog en føring på 3-4 mål, og der var ekstra stor jubel i Ølstykkehallen, da Andreas Hampe midt i halvlegen fik comeback på sin hjemmebane, efter sin alvorlige lårskade sidste sommer, og med sin første sæsontræffer scorede til 23-19.
Atter formåede jyderne dog at komme tilbage, og der var panderynker i HØJ-lejren, da der blev reduceret til 25-24 med tolv minutter tilbage. HØJ trådte dog fysisk i karakter da det endeligt gjaldt, Jacob Hvid stod stærkt i målet, og i angrebet strammede Kenneth Olsen & Co grebet, da de smækkede fire bolde i kassen til en føring på 29-24 - og så var det nat med jyderne. I de sidste fem minutter forsøgte de sig med totalopdækning på hele banen, men det var nærmest guf for de hurtigste HØJ-spillere, der fik øget til 32-26, inden jyderne fik pyntet til slutcifrene 32-28.
”Jeg var nu ikke nervøs for at tabe kampen, da de kom tæt på, for både Kenneth Olsen, Hampe og Sjøberg havde ingen problemer med at score mål. Kenneth trådte virkeligt i karakter som playmaker, hvor han var iscenesætter, og da han selv er farlig så giver virkelig plads til Sjøberg og Høyer. Vi havde godt tempo i spillet, vi fik bremset Odders kontrascoringer med et hurtigere returløb, og Jacob Hvid kom i mål og fik styr på deres fløjspillere, så jeg er meget tilfreds”, sagde HØJ-træneren. Allerede på torsdag venter der HØJ endnu en nøglekamp, da de skal til Otterup, som også ligger i det brede midterfelt.
Eneste malurt i bægeret var den knæskade som Jannick Storck pådrog sig syv minutter før tid, han blev efter kampen kørt på skadestuen, og nu holder de vejret i HØJ - ikke flere langtidsskader.
1.division. Herrer: HØJ Elite – Odder Håndbold 32-28 (14-12). HØJ: Kenneth Olsen 7, Mikkel Sjøberg 6, Frederik Høyer 5, Danni Jørgensen 4, Emil Bramming 2, Andreas Hampe 2, Jacob Bønnelykke 2, Kristoffer Jessen 2, Ludvig Langberg 1, Rune Hedevang 1. Odder: Nikolaj Læsø 8, Tobias Jørgensen 6, Mads-Peter Lønborg 5, Ronnie Mathiasen 3, Jonas Corneliussen 3, Robin Oldberg 2, Martin Bisgaard 1. Udvisninger: HØJ 3, Odder 1. Tilskuere 175.

Publiceret 05 February 2017 06:00