Fire stolte sølvvindere fra Ganløse Skole. Privatfoto.

Fire stolte sølvvindere fra Ganløse Skole. Privatfoto.

Ganløse-elever til tops ved Skole-DM i skydning

Fire elever fra 5. klasse vandt sølvmedaljer

Ganløse Fire elever fra 5.b. på Ganløse Skole fik sølvmedaljerne om halsen, efter de satte resten af Danmark til dørs ved finalen i Skole-DM i skydning i weekenden. Med medaljerne fulgte et gavekort på 5.000 kroner til klassekassen.

Så det var fire stolte elever - Nicklas Binder, Matthew Pinardi, Marco Saldo og Magnus Petersen - der kunne tage hjem fra deres skydekonkurrence i Vingsted ved Vejle lørdag, hvor Skole-DM var arrangeret af DGI Skydning og Dansk Skoleidræt.

Det er en konkurrence hvor 8000 elever fra 5. klasser over hele landet dyster om at have det bedste klassehold i skydning. I sidste weekend blev de fire elever fra Ganløse Skole kåret som bedste hold i Nordsjælland til landsdelskonkurrencen. Og lørdag konkurrerede de så mod de 31 andre hold fra hele landet, som havde kvalificeret sig til den landsdækkende finale. Her blev de en sikker nummer to, og kunne derfor rejse hjem med 5000 kroner.

Bjarne Binder, Julie Binder, Bjørn Thomsen og Bent Von Benzon fra Ganløse Skytteforening er trænerer for holdet. Bjarne Binder er far til Nicklas Binder, som var med på det vindende hold. Han er stolt, glad og imponeret over ungerne:

”Vi har trænet og de har virkelig taget det seriøst og har trænet meget,” fortæller Bjarne Binder, der gør meget ud af at gøre træningen både sjov og seriøs.

”Skydning er en individuel sport, men vi træner på samme tid og jeg giver dem forskellige øvelser, så vi er sammen om det og træner sammen. Det styrker også deres fællesskab. Og det det ser ud til at virke,” siger han.

Foreningen har været med til Skole-DM i skydning i mange år – selve konkurrencen har 25- års jubilæum i år – og de har også tidligere haft hold med til landsfinalen i Vingsted. Men det er første gang, de har haft et hold blandt de sidste fem hold – og i særdeleshed i medaljerækken. Det giver blod på tanden.

”Jeg er klar igen til næste år. Allerede i næste uge tager jeg op på skolen og viser præmien her frem og tilbyder eleverne i 4. klasse at de kan komme til skydning. Om de kan nå lige så langt, kommer jo både an på hvor meget de træner, kemien og lidt held. Men nu kan de se, at det kan lade sig gøre,” siger han.

Konkurrencen Skole DM i Skydning har 25 års jubilæum i år.

due

Publiceret 02 December 2019 09:25